Sund og nem aftensmad – på max 30 minutter

Skal aftensmaden være hurtig, nem og sund? Så er du landet det helt rigtige sted. Her har vi samlet mere end 100 opskrifter på lækre retter, du kan trylle frem på højst 30 minutter - perfekt i en travl hverdag.

Sund aftensmad på max 30 minutter

HAPS! Gå på opdagelse, og find dine favoritopskrifter på sund aftensmad, du kan lave på højst 30 minutter.

© wichmann+bendtsen

Hurtig, nem og sund aftensmad

Det skal hverken være besværligt eller tidskrævende at bikse et lækkert og sundt aftensmåltid sammen. Vi har derfor samlet en liste med opskrifter på aftensmad, der højst tager 30 minutter at lave. Det er altså opskrifter, du rent faktisk orker at kaste dig over i hverdagen.

Der er både opskrifter til dig, der gerne vil have lidt kød og til dig, der helst er fri. Du finder retter, der egner sig godt til en helt almindelig tirsdag aften og mere festlige retter, du kan servere for dine gæster. De fleste retter vil være et hit hos både små og store.

Gå på opdagelse i de mange spændende opskrifter nedenfor. Uanset hvilken opskrift, du vælger, kan du være sikker på, at den er hurtig at lave, og at resultatet er både sundt og velsmagende. Velbekomme!

Kom direkte til opskrifterne på nem og sund aftensmad her

Psst ... Har du prøvet I FORMs madplan?

Kvinde laver sund mad
© Jakob Helbig

Slip for at lede efter opskrifter! Med madplanen får du hver uge en ny nem og sund madplan med aftensmads-opskrifter til alle hverdage, samt lidt godt til weekenden. Alle opskrifter tager højst 30 minutter at tilberede og rummer max 600 kcal. Og så byder alle måltider på masser af sunde, lækre råvarer.

Kom i gang her - det er nemt og hurtigt!

Hvad skal vi have til aftensmad?

Er du løbet tør for ideer til, hvad I skal spise til aftensmad? Så er der masser af hjælp at hente her.

Vi har nemlig samlet mere end 100 opskrifter på nem og sund aftensmad, som kan laves på max 30 minutter.

Hvad skal jeg have til aftensmad?

Hvad skal jeg have til aftensmad? Det er et spørgsmål, som flere af os stiller os selv nærmest hver dag.

Det kan især være en udfordring at finde på ideer til aftensmad, hvis man skal lave aftensmad til 1 person. Her kan det hurtigt blive fristende at hoppe på takeaway, når der hurtigt og nemt skal aftensmad på bordet i en travl hverdag.

Men du kan sagtens lave billig, nem og sund aftensmad til 1 person. Med disse 10 opskrifter er det intet problem:

  1. Hurtig pasta med laks og asparges
  2. Omelet med ærter, parmaskinke og parmasan
  3. Sommersalat med kylling og quinoa
  4. Karrysupper med rejer og mango
  5. Æggerulle med spinat og laks
  6. Pastasalat med kartofler, bønner og pesto
  7. Amerikansk kyllingesalat med ranchdressing
  8. Rødkålssalat med rødbeder og bønner
  9. Røget laks med stegt spidskål
  10. Pasta med grov valnøddepesto

Nem aftensmad

Sund aftensmad skal være velsmagende og nemt at lave.

Vi kender det allesammen. Hverdagen kan være travl og fyldt med gøremål, og selvom vi gerne vil spise sund aftensmad, ender vi med snasket take-away, fordi det er hurtigt og nemt.

Sådan skal det ikke være! På I FORM har vi derfor udviklet en lang række opskrifter på lækker, sund og nem aftensmad, du kan lave på højst 30 minutter. Det er altså retter, du sagtens kan nå at lave, selvom du har et tætpakket program.

Opskrifterne er udviklet i samarbejde med dygtige opskriftsudviklere og er alle kalorieberegnet af en ernæringsekspert. Du kan derfor være sikker på, at du ikke bare får et lækkert, nemt og hurtigt måltid, men at aftensmaden også er sund.

Læs også: Sunde og lækre tærte-opskrifter

+100 opskrifter på nem, sund aftensmad

Ovenfor finder du mere end 100 opskrifter på nem, sund og hurtig aftensmad. Spiser du helst vegetarisk, eller er du mest til retter med kød? Skal din aftensmad være fri for laktose eller gluten? Uanset hvad du er til, garanterer vi hurtig, sund og nem aftensmad.

Alle opskrifterne på sund, nem og hurtig aftensmad indeholder udførlige instruktioner, så de er nemme at gå til. På hver opskrift kan du se, hvor lang tid den tager at lave. Alle opskrifterne på nem aftensmad ovenfor tager højst 30 minutter at lave.

Langt de fleste opskrifter vil være et hit hos både store og små. Maden er sund, nem og hurtig at lave, men det betyder ikke, at den ikke mætter eller mangler smag. Retterne er lækre, velsmagende og fyldt med sunde sager, der fylder godt i maven.

TIP! Lav større portioner, og frys noget af maden ned. Så har du sund aftensmad på et øjeblik.

Velbekomme!