Sund og cremet kartoffel-porresuppe med bacon

30 minutter
358 kcal

Vores allesammens favoritsuppe gemmer på kartofler og porre, og ofte også lidt sprød bacon. Få I FORMs bud på klassikeren, her i en sund og lækker udgave.

Skål med kartoffel-porresuppe

KARTOFLER – smager fantastisk som suppe

© wichmann+bendtsen

Sund og cremet kartoffel-porresuppe med bacon

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 250 g kartofler
  • 1 porrer
  • ¼ blomkål
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ liter grøntsagsbouillon
  • ¼ tsk. stødt muskatnød
  • 1 dl madlavningsfløde
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Servering:

  • 60 g kalkunbacon
  • 2 spsk. græskarkerner
  • ½ æble, finthakket
  • Friske krydderurter, fx persille

Sådan gør du

  • Hak skrællede kartofler, porrer og blomkål groft.
  • Put alle ingredienser, på nær fløden, i en gryde, og bring i kog. Lad suppen simre under låg i 20 min., til grøntsagerne er møre.
  • Blend suppen.
  • Tilsæt fløde, og kog op. Smag til med salt og peber.
  • Steg bacon på en tør pande, til den er sprød. Tilsæt græskarkerner, og steg, til de begynder at poppe.
  • Servér suppen med finthakket æble, bacon, græskarkerner og friske krydderurter.

TIP! Suppen smager også lækkert med purløg og rugbrødcroutoner, ligesom du kan skifte porrer ud med ca. fire almindelige løg.