Sund og cremet kartoffel-porresuppe med bacon

30 minutter
358 kcal

Vores allesammens favoritsuppe gemmer på kartofler og porre, og ofte også lidt sprød bacon. Få I FORMs bud på klassikeren, her i en sund og lækker udgave.

Skål med kartoffel-porresuppe
© wichmann+bendtsen

Sund og cremet kartoffel-porresuppe med bacon

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 250 g kartofler
  • 1 porrer
  • ¼ blomkål
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ liter grøntsagsbouillon
  • ¼ tsk. stødt muskatnød
  • 1 dl madlavningsfløde
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Servering:

  • 60 g kalkunbacon
  • 2 spsk. græskarkerner
  • ½ æble, finthakket
  • Friske krydderurter, fx persille

Sådan gør du

  • Hak skrællede kartofler, porrer og blomkål groft.
  • Put alle ingredienser, på nær fløden, i en gryde, og bring i kog. Lad suppen simre under låg i 20 min., til grøntsagerne er møre.
  • Blend suppen.
  • Tilsæt fløde, og kog op. Smag til med salt og peber.
  • Steg bacon på en tør pande, til den er sprød. Tilsæt græskarkerner, og steg, til de begynder at poppe.
  • Servér suppen med finthakket æble, bacon, græskarkerner og friske krydderurter.

TIP! Suppen smager også lækkert med purløg og rugbrødcroutoner, ligesom du kan skifte porrer ud med ca. fire almindelige løg.


Newsletter background