Squash-spaghetti med kødboller i tomatsauce, parmesan og urter

30 minutter
513 kcal

Vi giver dig et sundere og friskere alternativ til kødbollerne i tomatsauce, ved at skifte spaghettien ud med squash. Så ligger retten ikke lige så tungt i maven, og smagen bliver kun bedre! Prøv det selv.

Squash-spaghetti med kødboller i tomatsauce

DET TAGER KUN 5 MIN. AT LAVE SPAGHETTI AF SQUASH – og du får langt færre kalorier end med almindelig pasta på tallerknen.

© wichmann+bendtsen

Squash-spaghetti med kødboller i tomatsauce, parmesan og urter

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Kødboller:

  • 1 lille løg
  • 3 fed hvidløg
  • 200 g hakket oksekød, 4-7 %
  • 1 lille æg
  • 1 spsk. hvedemel
  • 2 spsk. mælk
  • 1 tsk. havsalt
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. tørret timian

Tomatsovs:

  • ½ løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 tsk. basilikum
  • 1 tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1 nip sukker
  • 3 spsk. tomatpuré
  • 1 ds. hakkede tomater
  • ½ dl vand
  • 1 dl fløde, 8 %

Tilbehør:

  • 400 g squash
  • ½ dl parmesan
  • Friske krydderurter, fx basilikum, oregano og/eller timian

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 180 gr.
  • Start med kødbollerne. Hak løg og hvidløg fint. Bland med oksekød, æg og salt.
  • Tilsæt mel, mælk og krydderier.
  • Form til ca. 10 små kødboller. Bag i ovnen i 15 min.
  • Hak imens løg og hvidløg til sovsen fint. Sautér i en gryde med olie, og tilsæt herefter krydderier og tomatpuré.
  • Kom hakkede tomater og vand ved, og lad simre i 10 min.
  • Blend sovsen jævn med en stavblender, og tilsæt fløde.
  • Kom de bagte kødboller i sovsen.
  • Skær squash til pasta med en spiralizer, og servér med kødboller, parmesan og urter.

TIP! Hvis du ikke har en spiralizer, kan du bruge en kartoffelskræller.

Tip! Er du vegetar, vil både sovs og squash-pasta smage glimrende til “kødboller” lavet af æg, bønner og ost.