Kyllingeburger med coleslaw og broccolibolle
Lav en lækker burger helt uden gluten © wichmann+bendtsen

Kyllingeburger med coleslaw og broccolibolle

Det behøver hverken at være besværligt eller tidskrævende at lave sine egne glutenfri burger-boller. På bare 30 minutter kan du bage burger-bollerne, stege kyllingen, snitte grøntsagerne og servere en sund og snasket burger.

21. august 2018 af Michelle Kristensen

Kyllingeburger med coleslaw og broccolibolle

2 personer

2 kyllingefileter
1/2 spsk. rapsolie
1 tsk. spidskommen
1 tsk. koriander, tørret
1 tsk. paprika

Broccoliboller, 4 stk.:

1/2 broccoli
2 æg
1/2 spsk. loppefrøskaller
1/2 tsk. bagepulver
1 spsk. mandelmel
Evt. lidt sesamfrø


LÆS OGSÅ: Derfor skal du bytte melet ud med broccoli


Coleslaw:

¼ spidskål
1 gulerod
1⁄2 rødløg

Dressing:

1 spsk. dijonsennep
1 tsk. agavesirup
2 spsk. æblecidereddike
1 tsk. salt
1⁄2 tsk. spidskommen
2 tsk. mayonnaise
1 dl skyr
Havsalt
Sort peber, friskkværnet


Til anretning:

Bredbladet persille
Rødløg
1 lime

Sådan laver du kyllingeburger med glutenfri boller

  • Marinér kyllingen i olie og krydderier, og stil den til side.
  • Kom broccoli (uden stilk) i en foodprocessor, og kør det helt fint. Bland broccoli, æg, loppefrøskaller, bagepulver og mandelmel, til du har en ensartet dej.
  • Kom 4 dejklatter på en bageplade, gør dem flade med en ske, og drys evt. to af dem med sesamfrø. Bag dem ved 175 gr. i ca. 20 min.
  • Snit grøntsagerne til coleslaw i tynde strimler, rør dressingen sammen, og vend grøntsagerne i den.
  • Steg kyllingefileterne på panden i 10-15 min. alt efter tykkelse.
  • Tag en broccolibolle, og læg en stor skefuld coleslaw og en kyllingefilet ovenpå. Anret med grofthakket persille og rødløg i ringe. Læg en broccolibolle på som top. Servér limebåde og resten af coleslawsalaten ved siden af.

TIP!

Lav evt. dobbeltportion af broccolibollerne. Frys resten ned til en anden dag, eller brug dem til morgenmad eller i madpakken.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 372 kcal
Protein: 25,8 g
Kulhydrat: 30,5 g
Fedt: 19 g
Kostfibre: 11 g

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler