Spicy græskarsuppe med kylling og røde linser

30 minutter
493 kcal

Få varmen med denne fyldige suppe, der sætter kulør og krydderi på selv den kedeligste aften.

Græskarsuppe med kylling og røde linser

VIDSTE DU? Linser er det perfekte fyld i supper, salater og gryderetter. Kog en stor portion, del dem op i små portioner, og frys ned

Spicy græskarsuppe med kylling og røde linser

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 1 kyllingebrystfilet
  • Havsalt
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk. ekstra jomfru-olivenolie
  • 300 g hokkaido-græskar eller butternutsquash (vægt uden skræl)
  • ½ tsk. chiliflager
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 1 økoappelsin, skal og saft
  • 75 g røde linser
  • 1 håndfuld koriander

Tilbehør:

  • 2 skiv. tykke fuldkornsrugbrød

Sådan gør du

  • Kog kyllingefileten i letsaltet vand i 10 min., og skær den i tern.
  • Skær de to slags løg i fine tern, og steg disse bløde og blanke i olivenolie i en stor gryde.
  • Skær græskar i tern, og kom dem og chili i gryden, og rør rundt. Tilsæt bouillon efter ca. 1 min. Lad suppen simre i 10 min.
  • Tilsæt appelsinsaft og -skal til suppen, og blend den.
  • Kom linserne i suppen, og kog disse møre. Kom kylling i, og smag suppen til med salt og peber.
  • Top suppen med koriander ved servering, og servér ristet rugbrød til.