Italiensk one pot-pasta med tomat og pølse
4 personer
1 løg1-2 fed hvidløg
250 g cherrytomater
½ squash
1 gulerod
75 g chorizopølse
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
350 g fuldkornsspaghetti
1 ds. hakkede tomater
3 spsk. tomatpuré
600 ml grøntsagsbouillon
½ tsk. oregano
½ tsk. basilikum
Havsalt
Sort peber, friskkværnet
1 håndfuld frisk basilikum
Evt. parmesan
Sådan laver du italiensk one pot-pasta
- Hak løg og hvidløg fint. Del tomater i kvarter, og riv squash og gulerod groft.
- Hak pølsen fint.
- Tilsæt alle ingredienser, på nær den friske basilikum, til en stor gryde, og bring i kog, mens du rører grundigt.
- Lad retten småkoge under låg i cirka 15 min., eller til pastaen er kogt al dente.
- Smag til med salt og peber, servér med frisk basilikum og eventuelt lidt friskrevet parmesan på toppen.
TIP! Hvis du gerne vil lave retten vegetarisk, kan du sagtens undlade chorizoen. Skru da gerne op for krydderierne – tilsæt fx lidt chili og paprika
Næringsindhold i one pot-pasta med tomat pr. person:
Energi: 484 kcal
Protein: 19 g
Fedt: 13 g
Kulhydrat: 79 g
Kostfibre: 12 g