Italiensk one pot-pasta med tomat og pølse

30 minutter
484 kcal

Pasta med tomatsovs er altid en vinder. Her serveres den med chorizo-pølse i en alt-i-en-gryde, som kan stå og passe sig selv,indtil den er færdig. Vupti! Så er der nem og lækker aftensmad.

Italiensk one pot med tomat

VEGETAR? Undlad blot chorizo, så har du en vegetarudgave

© wichmann+bendtsen

Italiensk one pot-pasta med tomat og pølse

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ løg
  • ½ fed hvidløg
  • 125 g cherrytomater
  • ¼ squash
  • ½ gulerod
  • 37 g chorizopølse
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 175 g fuldkornsspaghetti
  • ½ ds. hakkede tomater
  • 1½ spsk. tomatpuré
  • 300 ml grøntsagsbouillon
  • ¼ tsk. oregano
  • ¼ tsk. basilikum
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • ½ håndfuld frisk basilikum
  • Evt. parmesan

Sådan laver du italiensk one pot-pasta

  • Hak løg og hvidløg fint. Del tomater i kvarter, og riv squash og gulerod groft.

  • Hak pølsen fint.

  • Tilsæt alle ingredienser, på nær den friske basilikum, til en stor gryde, og bring i kog, mens du rører grundigt.

  • Lad retten småkoge under låg i cirka 15 min., eller til pastaen er kogt al dente.

  • Smag til med salt og peber, servér med frisk basilikum og eventuelt lidt friskrevet parmesan på toppen.

TIP! Hvis du gerne vil lave retten vegetarisk, kan du sagtens undlade chorizoen. Skru da gerne op for krydderierne – tilsæt fx lidt chili og paprika