Italiensk one pot med tomat
Vegetar?

Undlad blot chorizo, så har du en vegetarudgave

© wichmann+bendtsen

Italiensk one pot-pasta med tomat og pølse

Pasta med tomatsovs er altid en vinder. Her serveres den med chorizo-pølse i en alt-i-en-gryde, som kan stå og passe sig selv,indtil den er færdig. Vupti! Så er der nem og lækker aftensmad.

Italiensk one pot-pasta med tomat og pølse

4 personer

1 løg 
1-2 fed hvidløg 
250 g cherrytomater 
½ squash 
1 gulerod 
75 g chorizopølse 
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie 
350 g fuldkornsspaghetti 
1 ds. hakkede tomater 
3 spsk. tomatpuré 
600 ml grøntsagsbouillon 
½ tsk. oregano 
½ tsk. basilikum 
Havsalt 
Sort peber, friskkværnet 
1 håndfuld frisk basilikum 
Evt. parmesan


Sådan laver du italiensk one pot-pasta

  • Hak løg og hvidløg fint. Del tomater i kvarter, og riv squash og gulerod groft. 
  • Hak pølsen fint. 
  • Tilsæt alle ingredienser, på nær den friske basilikum, til en stor gryde, og bring i kog, mens du rører grundigt. 
  • Lad retten småkoge under låg i cirka 15 min., eller til pastaen er kogt al dente. 
  • Smag til med salt og peber, servér med frisk basilikum og eventuelt lidt friskrevet parmesan på toppen.

TIP! Hvis du gerne vil lave retten vegetarisk, kan du sagtens undlade chorizoen. Skru da gerne op for krydderierne – tilsæt fx lidt chili og paprika

Næringsindhold i one pot-pasta med tomat pr. person:

Energi: 484 kcal 
Protein: 19 g 
Fedt: 13 g 
Kulhydrat: 79 g 
Kostfibre: 12 g

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: