Italiensk one pot med tomat
Vegetar?

Undlad blot chorizo, så har du en vegetarudgave

© wichmann+bendtsen

Italiensk one pot-pasta med tomat og pølse

Pasta med tomatsovs er altid en vinder. Her serveres den med chorizo-pølse i en alt-i-en-gryde, som kan stå og passe sig selv,indtil den er færdig. Vupti! Så er der nem og lækker aftensmad.

Italiensk one pot-pasta med tomat og pølse

4 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 15 minutter

Tilberedningstid: 15 minutter

Tid i alt: 30 minutter

INGREDIENSER

1 løg

1-2 fed hvidløg

250 g cherrytomater

½ squash

1 gulerod

75 g chorizopølse

1 spsk. ekstra jomfruolivenolie

350 g fuldkornsspaghetti

1 dåse hakkede tomater

3 spsk. tomatpuré

600 ml grøntsagsbouillon

½ tsk. oregano

½ tsk. basilikum

Havsalt

Sort peber, friskkværnet

1 håndfuld frisk basilikum

Evt. parmesan

Sådan laver du italiensk one pot-pasta

  • Hak løg og hvidløg fint. Del tomater i kvarter, og riv squash og gulerod groft.
  • Hak pølsen fint.
  • Tilsæt alle ingredienser, på nær den friske basilikum, til en stor gryde, og bring i kog, mens du rører grundigt.
  • Lad retten småkoge under låg i cirka 15 min., eller til pastaen er kogt al dente.
  • Smag til med salt og peber, servér med frisk basilikum og eventuelt lidt friskrevet parmesan på toppen.

TIP! Hvis du gerne vil lave retten vegetarisk, kan du sagtens undlade chorizoen. Skru da gerne op for krydderierne – tilsæt fx lidt chili og paprika

Næringsindhold i one pot-pasta med tomat pr. person:

Energi: 484 kcal

Protein: 19 g

Fedt: 13 g

Kulhydrat: 79 g

Kostfibre: 12 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: