Kulmule i ovn med mandel-persille-låg

30 minutter
317 kcal

Opskriften på en lækker og smagfuld kulmule, der byder på et skønt måltid fyldt med en masse sundt omega-3-fedt og D-vitamin. Prøv selv!

Kulmule i ovn med mandel-persille-låg

KULMULE I OVN MED MANDEL-PERSILLE-LÅG - Du kan sagtens bruge en anden hvid fisk eller sågar laks, hvis du er mest til det.

© wichmann+bendtsen

Kulmule i ovn med mandel-persille-låg

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Fisk:

  • 300 g kulmule
  • 20 g mandler
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • ½ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1 økocitron, skallen

Salat:

  • 1 æg
  • 150 g grønne asparges
  • 150 g hvide asparges
  • 1 lille rødløg
  • 2 spsk. kapers
  • 2 spsk. purløg
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • Brøndkarse

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 170 gr.
  • Hak mandler og persille fint, evt. i en minihakker, og vend med salt, peber og citronskal.
  • Fordel persilleblandingen på toppen af fisken. Læg i et ovnfast fad, og bag i 20 min.
  • Kog ægget i 9 min. Kom i koldt vand.
  • Knæk enderne af de hvide og grønne asparges. Kom dem i let kogende vand i 1 min. Køl herefter af i iskoldt vand.
  • Dup asparges tørre, og læg på et lille fad.
  • Hak rødløg, kapers og æg. Bland med fintsnittet purløg, olie, salt og peber. Anret oven på asparges, og kom brøndkarse på toppen.
  • Servér den lune fisk med aspargessalaten.

TIP! Hvis fiskens overflade begynder at blive mørk, så dæk den til med sølvpapir resten af bagetiden.