Krydret tunsteak med ris, raita og tomatsalat

30 minutter
511 kcal

Sæt fisk på skemaet med denne opskrift på krydret tunsteak med ris, raita og tomatsalat.

Krydret tunsteak med ris, raita og tomatsalat

HURTIG AFTENSMAD — med krydret tunsteak.

© wichmann+bendtsen

Krydret tunsteak med ris, raita og tomatsalat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 person

  • 1 rødløg
  • 2 agurk
  • 2 dl yoghurt, 3,5 g fedt pr. 100 g
  • 2 lime, saften
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 300 g tomater
  • 2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ tsk. garam masala
  • 2 kvist koriander
  • 2 tunsteak, 150 g
  • Ekstra jomfruolivenolie – til stegning af fisken

Krydderblanding til tun, brug lige dele:

  • Sorte peberkorn
  • Spidskommen
  • Stjerneanis
  • Karry
  • Garam masala

Tilbehør:

  • 140 g fuldkornsris, kogte

Sådan gør du

  • Kog risene ifølge emballagens anvisning.
  • Snit rødløg fint til raitaen.
  • Skræl agurken, og del den. Del den ene halvdel på langs, fjern kernerne, og skær resten i fine skiver.
  • Bland dem med yoghurt og rødløgstern. Smag til med lidt limesaft, salt og peber, og stil til side.
  • Skær den anden halve agurk og tomaterne groft. Vend dem med limesaft, salt, olivenolie og ¼ tsk. garam masala og skåret koriander.
  • Nu gælder det krydderiblandingen til tunen. Rist sort peber, spidskommen og stjerneanis. Fjern hylstret fra stjerneanis. Stød det i en morter med karry og garam masala.
  • Steg tunsteaken på den ene side på en slip-let-pande ved høj varme. Kernen af fisken skal være rå; den skal blot være stegt ca. 1 cm ind. Krydr den stegte side med krydderiblandingen, vend steaken, og steg den på den anden side.
  • Anret fisken med raita og tomatsalat, og servér ris til.

Newsletter background