Fuldkornstortilla med hjemmelavet tomatsalsa og mexikrydret kylling i ovn

30 minutter
416 kcal

Hvis den her opskrift ikke får dig til at hoppe i forklædet, smider vi vores i ringen. Får du en tortilla-pandekage i overskud, kan du lave den til tortillachips ved at pensle med olie, skære ud i trekanter og bage sprøde med havsalt.

Fuldkornstortilla med kylling

FULDKORNSTORTILLA MED KYLLING OG SALSA– Du kan tilsætte frisk chili til salsaen i lige den mængde, der passer dine smagsløg.

© wichmann+bendtsen

Fuldkornstortilla med hjemmelavet tomatsalsa og mexikrydret kylling i ovn

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Personer

  • ½ spsk. tomatpuré
  • 1½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ¾ tsk. paprika
  • ¾ tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. sukker
  • ½ tsk. havsalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 225 g kyllingebryst

Salsa

  • 250 g tomater
  • ½ rødløg
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 spsk. hvid balsamico
  • ½ knsp. havsalt
  • sort peber, friskkværnet
  • ½ spsk. frisk koriander

Til servering

  • 2 fuldkornspandekager
  • 2 spsk. cremefraiche, 9 %
  • ½ hjertesalat
  • evt. avocado
  • evt. frisk chili

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 190 gr.
  • Bland alle ingredienserne til marinaden sammen, og vend kyllingen heri.
  • Kom kyllingen i et ovnfast fad, og læg et stykke stanniol over. Bag i 20-25 min.
  • Skær tomater i tern, og hak rødløg og koriander fint. Bland alle ingredienserne til salsaen sammen, og smag til.
  • Trevl kyllingekødet fra hinanden med 2 gafler, og vend i væsken i fadet.
  • Dæk op med kylling, salsa, lunede tortillaer, cremefraiche, salatblade og evt. lidt frisk chili, avocado og koriander.

TIP Lun tortillaerne på en pande eller i ovnen, men kun i kort tid. Ellers bliver de sprøde og håbløse at folde.

Artiklen blev bragt i IFORM nr. 14/2023