Tunfrikadeller med gnavegrønt og dip

30 minutter
318 kcal

Lækre tunfrikadeller med gnavegrønt til de dage hvor aftensmaden, frokosten eller madpakken fortjener lidt ekstra.

Skål med tunfrikadeller og grøntsager

Tunfrikadeller med gnavegrønt og dip eller pesto

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 portioner

Tunfrikadeller:

  • 1 ds. tun, i vand
  • 1 gulerødder, fintrevne
  • ½ rød peberfrugt, finthakket
  • forårsløg, finthakkede
  • 1 æg
  • 1 dl havregryn
  • ½ tsk. røget paprika
  • ¼ tsk. cayennepeber
  • ¼ tsk. hvidløgspulver
  • ¼ tsk. salt
  • ½ drys peber

Gnavegrønt:

  • 2 gulerødder
  • ½ agurk
  • 1 peberfrugter
  • ¼ blomkål
  • 6 cherrytomater
  • Dip efter eget valg

Sådan gør du

  • Hæld vandet fra tunen, og hæld tunen over i en skål. Mos let med en gaffel, tilsæt de øvrige frikadelleingredienser, og rør grundigt sammen. Hvis farsen er for våd, så tilsæt lidt ekstra havregryn.
  • Form farsen til 24 små frikadeller, og placér dem på en bageplade med bagepapir. Bag frikadellerne i en varm ovn ved 180 grader, til de er let gyldne.
  • Spis tunfrikadellerne sammen med agurk, peberfrugt, cherrytomater og blomkål skåret i passende stykker samt en pesto eller dip efter eget valg.

Prøv evt. I FORMs lækre cashewdip til. Få opskriften her: iform.dk/cashewdip