Tunfrikadeller med gnavegrønt og dip

30 minutter
318 kcal

Lækre tunfrikadeller med gnavegrønt til de dage hvor aftensmaden, frokosten eller madpakken fortjener lidt ekstra.

Skål med tunfrikadeller og grøntsager

TUNFRIKADELLER – perfekt derhjemme eller på farten

© wichmann+bendtsen

Tunfrikadeller med gnavegrønt og dip eller pesto

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 portioner

Tunfrikadeller:

  • 1 ds. tun, i vand
  • 1 gulerødder, fintrevne
  • ½ rød peberfrugt, finthakket
  • forårsløg, finthakkede
  • 1 æg
  • 1 dl havregryn
  • ½ tsk. røget paprika
  • ¼ tsk. cayennepeber
  • ¼ tsk. hvidløgspulver
  • ¼ tsk. salt
  • ½ drys peber

Gnavegrønt:

  • 2 gulerødder
  • ½ agurk
  • 1 peberfrugter
  • ¼ blomkål
  • 6 cherrytomater
  • Dip efter eget valg

Sådan gør du

  • Hæld vandet fra tunen, og hæld tunen over i en skål. Mos let med en gaffel, tilsæt de øvrige frikadelleingredienser, og rør grundigt sammen. Hvis farsen er for våd, så tilsæt lidt ekstra havregryn.
  • Form farsen til 24 små frikadeller, og placér dem på en bageplade med bagepapir. Bag frikadellerne i en varm ovn ved 180 grader, til de er let gyldne.
  • Spis tunfrikadellerne sammen med agurk, peberfrugt, cherrytomater og blomkål skåret i passende stykker samt en pesto eller dip efter eget valg.

Prøv evt. I FORMs lækre cashewdip til. Få opskriften her: iform.dk/cashewdip


Newsletter background