Cremet, hjemmelavet tomatsuppe med sprøde kikærter

30 minutter
386 kcal

Den perfekte suppe til, når halsen kradser, eller når du bare er på udkig efter noget, der er sundt og smagfuldt! Prøv I FORMs opskrift på cremet tomatsuppe med sprøde kikærter.

Cremet tomatsuppe med sprøde kikærter

EN KLAT CREMEFRAICHE PÅ TOPPEN – giver en lækker kontrast mellem koldt og varmt.

© wichmann+bendtsen

Cremet, hjemmelavet tomatsuppe med sprøde kikærter

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ rød peberfrugt
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 70 g tomatpuré
  • ¼ liter grøntsagsbouillon
  • ½ spsk. rørsukker
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • ¼ tsk. timian
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • ½ dl madlavningsfløde

Sprøde kikærter:

  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ spsk. balsamicoeddike
  • ½ tsk. honning
  • ½ tsk. flagesalt
  • ½ ds. kikærter

Servering:

  • 2 spsk. cremefraiche
  • Frisk timian

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 200 gr.
  • Begynd med kikærterne. Rør olie, balsamico, honning og salt sammen.
  • Tilsæt drænede kikærter, og rør, til de er dækket af marinaden.
  • Hæld kikærterne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag i ca. 25 min., til de er sprøde. Rør i dem et par gange undervejs.
  • Put olie, grofthakkede løg og knust hvidløg i en gryde, og svits.
  • Tilsæt grofthakket peberfrugt, og giv det et par min. mere.
  • Kom tomat, bouillon, sukker, eddike og krydderier i suppen, og bring i kog. Lad herefter simre i 20 min. Blend suppen, tilsæt fløde, og kog kortvarigt op.
  • Servér suppen med cremefraiche, sprøde kikærter og lidt frisk timian.

TIP! Er suppen lidt for tynd, kan du bruge en anelse maizena til at jævne den med.