Vaffelwrap med laks
© wichmann + bendtsen

Vaffelwrap med røget laks og krydderurtecreme

Skift den klassiske wrap ud med disse lækre vaffelwraps og fyld dem med sunde lækkerier. Vi lover, du ikke bliver skuffet.

12. april 2018 af Signe Moesby Leth

Vaffelwrap med røget laks og krydderurtecreme

4 stk.

  • 2 små forårsløg 
  • 2 æg 
  • 1 dl mælk 
  • 1 dl speltmel med fuldkorn eller anden type mel 
  • ½ tsk. bagepulver 
  • ¼ tsk. havsalt 
  • Sort peber, friskkværnet 
  • 50 g fetaost 
  • Evt. olivenolie til stegning 
Krydderurtecreme:
  • 1 lille bundt purløg 
  • 1 håndfuld dild 
  • 1 fed hvidløg 
  • 1½ dl skyr 
  • ½ citron, saften 
  • ¼ tsk. havsalt 
  • Sort peber, friskkværnet

Fyld:
  • 1 squash 
  • 200 g røget laks

LÆS OGSÅ: Derfor er laks en superfood

Sådan laver du vaffelwraps med røget laks

  • Tænd dit vaffeljern. Hak forårsløg fint, og smuldr fetaost. Rør alle ingredienser til dejen grundigt sammen. 
  • Smør vaffeljernet med en smule olie, hvis det ikke er et slip-let-jern. Hæld dej på, og bag. Gentag fire gange. 
  • Hak purløg, dild og hvidløg, og rør alle ingredienserne til krydderurtecremen sammen. 
  • Skær squash i tynde strimler – brug evt. et mandolinjern. Drys med salt og peber, og grill dem på en grillpande ved høj varme i et par min. 5. Smør hver vaffel med 1-2 spsk. creme. Tilføj grillede squashstrimler og røget laks, fold sammen, og servér.

Næringsindhold pr. wrap:
Energi: 274 kcal
Protein: 25,4 g
Fedt: 10,7 g
Kulhydrat: 20,3 g
Kostfibre: 2,8 g


Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler