Spinatpasta med tigerrejer

20 minutter
482 kcal

Mangler du idéer til hurtig og nem aftensmad? Så prøv spinatpasta med tigerrejer, som du kan lave på bare 20 minutter.

Tallerken med spinatpasta og rejer

Spinatpasta med tigerrejer

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 250 g tigerrejer
  • 1 tsk. olivenolie, til stegning
  • 1 nip chili, finthakket
  • ¼ fed hvidløg, knust
  • ¼ tsk. salt
  • 100 g cherrytomater
  • 200 g asparges, grønne
  • 1 forårsløg
  • 1 pak. frisk spinatpasta, 250 g
  • 1 tsk. tahin, se tip*
  • ½ spsk. agavesirup
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 spsk. appelsinsaft
  • 1 spsk. vand
  • ¼ tsk. salt
  • ½ citron, skåret i både
  • 1 drys frisk basilikum

Sådan laver du spinatpasta med rejer

  • Svits rejerne med olie, chili, hvidløg og salt i 3-5 min.

  • Halvér tomaterne, og steg dem i 1 min. på hver side på en pande.

  • Vrik aspargesene, og lad enderne knække af der, hvor de naturligt knækker.

  • Damp asparges i 30 sekunder, og skær forårsløget i små tern.

  • Put pastaen i en stor gryde med spilkogende vand.

  • Kog i 3-4 min., og lad så hurtigt pastaen dryppe af.

  • Rør dressingen sammen, gerne i en foodprocessor.

  • Bland pasta med rejer og grøntsager.

  • Dryp med dressingen, og anret med citron og basilikum.

* Tahin laves af sesamfrø og bruges bl.a. til hummus. Køb det på glas i supermarkedet, eller lav det selv ved at blende 1 dl ristede sesamfrø, ca. 2 spsk. olivenolie, lidt vand og et nip salt.