Grøntsags-spaghetti med spinatpesto og bagt laks

30 minutter
414 kcal

Lav denne skønne ret med grøntsags-spaghetti af squash med spinatpesto og bagt laks og kom i øjeblikkelig sommerhumør!

grøntsags-spaghetti med spinat, asparges og bagt laks

Grøntsags-spaghetti med spinatpesto og bagt laks

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

Pesto

  • 2 håndfuld spinat
  • 22 g mandler
  • 20 g parmesanost, revet
  • ½ tsk. salt
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. olivenolie
  • ½ økocitron, saft og skal

Laks

  • 2 laksesteaks a 150 g pr. stk.
  • 1 tsk. nigellafrø (eller sesamfrø)
  • Havsalt og kværnet peber
  • ¼ økolime, saft og skal

Grøntsagspasta

  • 1 squash, lille
  • 6 radiser
  • 8 asparges

Til anretning

  • 2 håndfuld spinat, små
  • 2 håndfuld lucernespirer eller bønnespirer

Sådan laver du grøntsags-spaghetti med bagt laks

  • Dryp lime ud over de to laksesteaks, og drys med salt, peber og nigellafrø. Bag i ovnen ved 175 gr. varmluft i 15 min.
  • Skær squash, radiser og asparges til tynde strimler på et mandolinjern eller med en tyndskræller. Stil til side.
  • Svits mandlerne på en tør pande. Blend dem og de øvrige ingredienser til pestoen, til den har den rette konsistens. Tilsæt evt. en anelse vand til pestoen.
  • Vend grøntsagspastaen med spinatpesto, gem evt. lidt til anretningen.
  • Anret laksen på spinatblade og spirer. Servér pastaen til, og dryp evt. lidt pesto hen over.

LÆS OGSÅ: Laks i ovn – stegeguide og 15 lækre opskrifter


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background