Grøntsags-spaghetti med spinatpesto og bagt laks

30 minutter
344 kcal

Lav denne skønne ret med grøntsags-spaghetti af squash med spinatpesto og bagt laks og kom i øjeblikkelig sommerhumør!

grøntsags-spaghetti med spinat, asparges og bagt laks

Grøntsags-spaghetti med spinatpesto og bagt laks

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • ½ squash
  • 6 radiser
  • 8 asparges

Pesto

  • 100 g spinat
  • 22 g mandler
  • 20 g parmesanost, revet
  • ½ tsk. salt
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. olivenolie
  • Evt. 1 spsk. vand
  • Saft og skal fra ½ økocitron

Laks

  • 2 laksesteaks
  • 1 tsk. nigellafrø (eller sesamfrø)
  • Havsalt og kværnet peber
  • Saft og skal fra ¼ økolime
  • Spinatblade og spirer som bund

Sådan laver du grøntsags-spaghetti med bagt laks

  • Skær alle grønsagerne til tynde strimler på et mandolinjern. Har du ikke sådan et, så skræl dem i tynde skræller.

  • Pesto Steg mandlerne på panden i 4 min. Lad dem køle af, og kom dem og de øvrige ingredienser i blenderen. Blend, til pestoen har den rette konsistens.

  • Laks Dryp lime ud over laksesteaksene, og drys med nigellafrø. Bag i ovnen ved 175 grader varmluft i 15 min.

LÆS OGSÅ: Laks i ovn – stegeguide og 15 lækre opskrifter