grøntsags-spaghetti med spinat, asparges og bagt laks
© wichman+bendtsen

Grøntsags-spaghetti med spinatpesto og bagt laks

Lav denne skønne ret med grøntsags-spaghetti af squash med spinatpesto og bagt laks og kom i øjeblikkelig sommerhumør!

23. marts 2016 af Michelle Kristensen

Grøntsags-spaghetti med spinatpesto og bagt laks

2 personer

½ squash 
6 radiser
8 asparges

Byt pastaen ud med squash-pasta og tab 1 kg om måneden!

Pesto
100 g spinat
22 g mandler
20 g parmesanost, revet
½ tsk. salt
1 fed hvidløg
1 tsk. olivenolie
Evt. 1 spsk. vand
Saft og skal fra ½ økocitron

Laks
2 laksesteaks
1 tsk. nigellafrø (eller sesamfrø)
Havsalt og kværnet peber
Saft og skal fra ¼ økolime
Spinatblade og spirer som bund

Sådan laver du grøntsags-spaghetti med bagt laks

  • Skær alle grønsagerne til tynde strimler på et mandolinjern. Har du ikke sådan et, så skræl dem i tynde skræller.
  • Pesto Steg mandlerne på panden i 4 min. Lad dem køle af, og kom dem og de øvrige ingredienser i blenderen. Blend, til pestoen har den rette konsistens.
  • Laks Dryp lime ud over laksesteaksene, og drys med nigellafrø. Bag i ovnen ved 175 grader varmluft i 15 min.

Næringsindhold i grøntsags-spaghetti med bagt laks pr. person
Energi: 344 kcal
Protein: 27,5 g
Fedt: 22,5 g
Kulhydrat: 10,5 g
Kostfibre: 3,4 g

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler