Portobelloburger med kylling, løgkompot og bønnefritter

30 minutter
605 kcal

Sund burger – ja tak! Prøv vores lækre version her, hvor vi både har udskiftet oksebøffen, den hvide burgerbolle og de klassiske fritter.

Portobelloburger med kylling, løgkompot og bønnefritter

HJEMMELAVET LØGKOMPOT og lækker avocado sætter prikken over i´et i denne skønne burger med kylling og portobello-'bolle'.

© wichmann+bendtsen

Portobelloburger med kylling, løgkompot og bønnefritter

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Bønnefritter:

  • 400 g frosne grønne bønner
  • 1½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 tsk. havsalt

Burger:

  • 2 kyllingebryster
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 4 portobellosvampe
  • 1 tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • ½ avocado
  • 4 salatblade

Løgkompot:

  • 2 rødløg
  • 1½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ tsk. sukker
  • 2 tsk. mørk balsamicoeddike

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 190 gr.
  • Fordel bønnerne på en bageplade med bagepapir. Vend i olie og salt, og bag i ca. 20 min. De sidste min. evt. på grill for mere sprødhed.
  • Halvér løget til kompotten og skær i tynde skiver. Svits i olie. Tilsæt sukker og balsamico. Lad stå ved svag varme, til løgene bliver bløde, og al væsken er kogt ind.
  • Kom kyllingebryster i en frostpose og bank flade med en kagerulle. Steg i olie ca. 3-4 min. på hver side. Læg til side og steg derefter svampene 2 min. på hver side.
  • Mos avocadoen. Anret salatblade, kylling, løgkompot og avocado mellem to portobellosvampe og servér med bønnefritterne.

TIP Du kan sætte en tung pande oven på svampene, mens du steger dem. Så får de den helt “rigtige” flade facon.