Friske forårsruller med røget laks og wasabicreme

15 minutter
470 kcal

Ud over at smage fantastisk er laks supersundt. Så hvorfor ikke rulle den populære fisk i dekorative rispapirssruller, som du kan dyppe i en god wasabicreme?

Forårsruller med laks

FÅR DU NOK FISK? Spis gerne 350 g fisk og skaldyr om ugen – heraf 200 g fed fisk.

© wichmann+bendtsen

Rispapirsruller med røget laks og wasabicreme

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer/6 stk.

  • 2 dl yoghurt naturel
  • 1 tsk. wasabi fra en tube
  • 200 g røget laks
  • ½ hjertesalat
  • ½ radicchiosalat
  • 2 håndfulde rødbedespirer
  • 2 håndfulde ærtespirer
  • 4 håndfuld frisk spinat
  • 2 håndfuld sukkerærter
  • 2 håndfuld koriander
  • 6 ark rispapir
  • 2 spsk. sesamfrø
  • 1 lime
  • Lidt sojasauce

Sådan laver du friske forårsruller med laks

  • Rør yoghurt og wasabi sammen til en frisk creme.

  • Skær laksen i strimler, så du har minimum 6 strimler.

  • Skyl alt det grønne, og læg det klar til rulning.

  • Fyld en stor skål med koldt vand, og læg et ark rispapir i blød i ca. 45 sek.

  • Fyld en bane midt på ris­papiret med friske grøntsager, røget laks og sesamfrø. Lad det gerne bugne i enderne, så fyldet stritter flot ud af begge ender på rullen.

  • Rul rullen stramt, og skær den over på midten. Gentag, til du har lavet alle rullerne.

  • Anret på et stort fad med limebåde samt wasabicreme og sojasauce i små skåle.