Forårsruller med laks
Får du nok fisk?

Spis gerne 350 g fisk og skaldyr om ugen – heraf 200 g fed fisk.

© wichmann+bendtsen

Friske forårsruller med røget laks og wasabicreme

Ud over at smage fantastisk er laks supersundt. Så hvorfor ikke rulle den populære fisk i dekorative rispapirssruller, som du kan dyppe i en god wasabicreme?

15. august 2018 af Augusta Sørensen

Rispapirsruller med røget laks og wasabicreme

2 personer/6 stk.

2 dl yoghurt naturel
1 tsk. wasabi fra en tube
200 g røget laks
½ hjertesalat
½ radicchiosalat
2 håndfulde rødbedespirer
2 håndfulde ærtespirer
4 håndfulde frisk spinat
2 håndfulde sukkerærter
2 håndfulde koriander
6 ark rispapir
2 spsk. sesamfrø
1 lime
Lidt sojasauce

Ud over at smage fantastisk er laksen supersund. Se her, hvor stor en forskel den fede fisk kan gøre for din sundhed

Sådan laver du friske forårsruller med laks

  • Rør yoghurt og wasabi sammen til en frisk creme.
  • Skær laksen i strimler, så du har minimum 6 strimler.
  • Skyl alt det grønne, og læg det klar til rulning.
  • Fyld en stor skål med koldt vand, og læg et ark rispapir i blød i ca. 45 sek.
  • Fyld en bane midt på ris­papiret med friske grøntsager, røget laks og sesamfrø. Lad det gerne bugne i enderne, så fyldet stritter flot ud af begge ender på rullen.
  • Rul rullen stramt, og skær den over på midten. Gentag, til du har lavet alle rullerne.
  • Anret på et stort fad med limebåde samt wasabicreme og sojasauce i små skåle.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 470 kcal
Protein: 34,5 g
Fedt: 18,8 g
Kulhydrat: 43 g
Kostfibre: 4,6 g

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler