Mexi bowl med oksekød og avocado

15 minutter
580 kcal

Er du gået sur i de samme salater hver uge, så er denne salat lige noget for dig. En lækker og mættende salat med et mexicansk twist, der både smager fantastisk og pynter på middagsbordet. Velbekomme!

Salat med oksekød og avocado

HVEM SAGDE, SALAT VAR KEDELIG? – Ikke os!

© wichmann+bendtsen

Mexi bowl med oksekød og avocado

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ løg
  • 1 fed hvidløg
  • frisk chili
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 nip spidskommen
  • ½ tsk. paprika
  • ½ tsk. koriander
  • 220 g hakket oksekød, max 10 %
  • 1 stor gulerod
  • 200 g lilla spidskål, alternativt almindelig spidskål eller rødkål
  • 100 g tomater
  • 1 stor avocado
  • 1 nip spidskommen
  • Citron, saften
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 2 håndfuld feldsalat
  • 2 dl majs
  • Frisk koriander

Sådan gør du

  • Hak løg, hvidløg og chili fint. Svits sammen med spidskommen, paprika og koriander. Tilsæt kød og steg, til det er gennemstegt.
  • Riv guleroden, og snit spidskål fint. Skær tomater i tern, og mos avocadoen med lidt spidskommen, citronsaft, salt og peber.
  • Anret grøntsagerne, feldsalat, majs og det krydrede kød side om side i to skåle. Top med frisk koriander.

Find flere opskrifter på lækre bowls lige her!

TIP! Har du børn, der skal spise med, så gør retten til et familiehit ved at servere sprøde tortillachips til. Dem kan de enten guffe ved siden af eller knuse og putte i deres bowl.