Stjerneskud med rødtunge, asparges, rejer og rogn

20 minutter
355 kcal

Fisk er altid en god idé. Derfor får du her vores bud på en sund og lækker fortolkning af klassikeren stjerneskud.

Tallerken med stjerneskud

STJERNESKUD ER EN KLASSIKER AF EN ÅRSAG - og her får du vores version, der er lidt sundere, men stadig lækker.

© wichmann+bendtsen

Stjerneskud med rødtunge, asparges, rejer og rogn

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1 dl skyr
  • 2 tsk. koldpresset rapsolie
  • 1 tsk. tomatpuré
  • 1 worcestershire sauce
  • 1 økocitron
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 6 hvide asparges
  • 6 grønne asparges
  • 4 fiskefileter, fx af rødtunge
  • Smør
  • 1 håndfuld frisésalat
  • 100 g stenbiderrogn
  • 100 g rejer, gerne håndpillede
  • 1 håndfuld brøndkarse

Sådan gør du

  • Rør en creme af skyr og rapsolie. Smag til med tomatpuré, worchestershire, lidt citronskal og -saft samt salt og peber. Stil den på køl.
  • Skræl de hvide asparges. Kog dem i ca. 7 min. i letsaltet vand med dryp af rapsolie.
  • Vrik de grønne asparges, og lad dem knække. Skær enderne til. Kog dem som de hvide, blot kun 1 min. Pak derefter alle asparges i et klæde.
  • Dup fiskene tørre. Rul to fileter, og bind med køkkensnor. Lad dem pochere i letsaltet vand, altså simre lige under kogepunktet, i ca. 8-10 min., og læg dem på et klæde. Steg de øvrige to fileter i lidt smør ca. 2 min. på hver side, og krydr med salt og peber.
  • Anret salaten med den stegte fisk. Fjern snoren fra den pocherede, og læg den over. Anret med asparges, citronbåde og creme. Top med rogn, rejer og brøndkarse

LÆS OGSÅ: Alt du skal vide om stenbiderrogn