Quinoasalat med bagte søde kartofler

30 minutter
445 kcal

Salaten her med cremet feta kan sagtens udgøre et helt måltid i sig selv. Den er vegetarisk, men spiser du kød, vil den også være lækker med kylling til eller i.

Quinoasalat med bagte søde kartofler

QUINOASALAT Er der rester, smager salaten megagodt på madpakken.

© wichmann+bendtsen

Quinoasalat med bagte søde kartofler

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 3 dl kogt quinoa
  • 300 g søde kartofler
  • 1½ tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Fyld:

  • 1 peberfrugt
  • 2 forårsløg
  • 40 g feta
  • ½ æble
  • 50 g rucola
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Dressing:

  • ½ citron, saften
  • 1½ tsk. ekstra jomfru olivenolie
  • 1 tsk. flydende honning
  • 2 spsk. vand

Sådan gør du

  • Kog quinoa efter anvisningen på emballagen.
  • Skær søde kartofler i grove stykker, og kom stykkerne på en bageplade med bagepapir. Vend med olie, salt og peber.
  • Bag ved 190 gr. varmluft i 20 min.
  • Halvér peberfrugten, og skær i strimler. Snit forårsløg i tynde ringe, og skær æblet i tern.
  • Bland ingredienserne til dressingen sammen.
  • Anret alle salat-ingredienser på et stort fad. Smuldr fetaen over, drys med salt og peber, og dryp dressingen på til slut.

TIP Skyl altid quinoa, inden du koger de små frø, da de ellers kan smage bittert.

TIP Kog gerne ekstra quinoa, når du er i gang, og opbevar på køl. Så er der nemt salatfyld til en anden aften.

TIP Søde kartofler kan erstattes af andre mættende grøntsager som græskar, gulerod eller selleri. Vælg gerne noget, der er i sæson.