Skål med spaghetti med tomat-chili-sauce
© wichmann+bendtsen

Spaghetti med tomat-chili-sauce

På bare 20 minutter kan du servere en skøn pastaret med parmaskinke og tomat-chili-sauce. Du kan også undlade skinken og spise den vegetarisk.

5. februar 2019 af Anne Larsen

Spaghetti med parmaskinke og tomat-chili-sauce

2 personer

8 skiver parmaskinke
1 løg
2 fed hvidløg
2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
½ tsk. pepperoncino (stødte tørrede chiliflager)
1 dl tør hvidvin
1 ds. hakkede tomater
Havsalt
Sort peber, friskkværnet
120 g fuldkornsspaghetti
4 spsk. parmesanost, revet

Sådan laver du spaghetti med tomat-chili-sauce

  • Skær parmaskinke i store tern. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Steg dem i en 200 gr. varm ovn i ca. 7 min., eller til de er let gyldne.
  • Skær løg i tern, og hvidløg i papirtynde skiver, brug gerne et lille juliennejern. Steg de to slags løg bløde og blanke i olivenolie.
  • Kom parmaskinke og pepperoncino ved, derefter hvidvin og tomat. Krydr let med salt og peber. 
  • Lad saucen simre ganske stille, mens du koger pastaen. Smag saucen til, og bland sauce og pasta. Drys med parmesan.

Bytter du den almindelige pasta ud med squash-pasta, kan du faktisk tabe op til 1 kg om måneden.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 540 kcal
Protein: 34,8 g
Fedt: 19,9 g
Kulhydrat: 59,6 g
Kostfibre: 8,4 g

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad forhindrer dig oftest i at træne?


I FORM anbefaler