Spidskålsgryde med oksekød og gulerod

30 minutter
308 kcal

Aftensmad med hakket oksekød går rent ind hos ungerne. Her i en nem, kalorielet gryderets-version med spidskål.

spidskaalsgryde

NEM AFTENSMAD – spidskålsgryde med hakket oksekød

© wichmann+bendtsen

Spidskålsgryde med oksekød og gulerod

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 200 g hakket oksekød
  • ½ løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. røget paprika
  • ½ tsk. spidskommen
  • ¼ tsk. chiliflager
  • ½ spidskål
  • ½ peberfrugt
  • 1 gulerødder
  • ½ ds. hakkede tomater
  • 200 ml oksebouillon
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • Krydderurter, fx bredbladet persille

Sådan gør du

  • Varm olien op i en gryde, og svits oksekødet heri.
  • Tilsæt fintsnittet løg, knust hvidløg og krydderier. Steg et par min.
  • Tilsæt fintsnittet spidskål, peberfrugt og gulerod i strimler samt tomater og bouillon. Lad retten simre under låg i 15 min., til grøntsagerne er møre.
  • Smag til med salt, peber og friske urter lige før servering.

TIP Hakket okse kan udskiftes med kylling, ligesom spidskål kan varieres med hvidkål.