Græske minifarsbrød med oksekød, tzatziki og fetasalat

30 minutter
537 kcal

Man kan næste høre lyden af scootertrafik og syngende cikader. Tag med til det græske køkken med denne viduderlige opskrift på mini-farsbrød, du kan have klar på 30 min.

farsbroed-med-salat

FARSBRØD – svær ikke at elske

© wichmann+bendtsen

Græske minifarsbrød med oksekød, tzatziki og fetasalat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 37 g fetaost
  • 37 g spinat
  • ½ håndfuld bredbladet persille
  • ½ dl havregryn
  • ½ æg
  • 250 g hakket oksekød
  • ¼ tsk. havsalt
  • ¼ tsk. sort peber, friskkværnet
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie

Tzatziki

  • ½ agurk
  • 1 dl græsk yoghurt, 2%
  • ½ fed hvidløg
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • havsalt
  • sort peber, friskkværnet

Salat

  • 125 g tomater
  • ½ agurk
  • ½ lille rødløg
  • ½ peberfrugt
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 37 g fetaost
  • 37 g oliven
  • ¼ citron, saften
  • havsalt
  • sort peber, friskkværnet
  • ½ bundt bredbladet persille

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 180 gr.
  • Smuldr fetaen, hak spinat og persille groft, og blend havregrynene.
  • Rør sammen med oksekød, krydderier og olie, og fordel i muffinforme. Bag i 20 min.
  • Riv agurken, og pres væden fra. Rør sammen med yoghurt, knust hvidløg, salt og peber.
  • Snit grønt til salaten, vend i olivenolie, og bland med smuldret feta.
  • Smag salaten til med citronsaft, salt og peber. Servér med farsbrød, tzatziki og et stort drys persille.

TIP Oksekødet kan erstattes af lammekød eller svin og kalv. Du kan også bruge hakket kylling.
TIP: Du kan tilsætte soltørrede tomater i olie til farsbrødene. Det smager hammergodt og vil gøre dem ekstra saftige.
TIP: Du kan sagtens fryse farsbrødene ned, men frys dem ubagte.