Rød linsesuppe med ristede kikærter og mandler

30 minutter
538 kcal

Skal der suppe på ugens menu, så prøv denne lækre linsesuppe med ristede kikærter og mandler. Den perfekte ret til en kold og kedelig aften.

Rød linsesuppe med kikærter og mandler

Rød linsesuppe med ristede kikærter og mandler

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ løg
  • 2 gulerødder
  • 2 små porrer
  • 2 tsk. + 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • 1 gurkemejerod
  • 1 tsk. harissa eller ½ tsk. stødte chiliflager
  • 8 dl kyllinge- eller grøntsagsbouillon
  • 2 dl mosede tomater
  • 2 spsk. koncentreret tomatpuré
  • 6 spsk. røde linser
  • 1 dl kikærter fra dåse
  • 10 mandler
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • Et par kviste koriander eller bredbladet persille

Sådan gør du

  • Skær løg og gulerødder i tern. Gør porrerne i stand, og skær dem i skiver.
  • Steg løg bløde og blanke i 2 tsk. olie. Riv gurkemejeroden fint – du skal bruge 1 tsk. Kom gurkemejen i gryden sammen med harissa eller chili, og spæd med bouillon. Lad suppen simre i 10 min.
  • Blend suppen med 2 spsk. olie. Supplér evt. med mere bouillon for at få en passende konsistens.
  • Tilsæt mosede tomater, tomatpuré og linser, og lad suppen simre i 10 min., til linserne er al dente.
  • Dup imens kikærterne tørre, og rist dem og mandlerne på en tør pande. Skær mandlerne groft.
  • Smag suppen til med salt, peber og chili. Anret med kikærter, mandler og koriander.

TIP! Harissa er en stærk chilipasta, der bruges i det nordafrikanske køkken. Brug den, når du vil fyre op for smagen, fx i dressinger, supper, sauce og kødretter.