Nem og fyldig grønkålssuppe med syltede græskar

30 minutter
301 kcal

Cremet og lækker anti-inflammatorisk suppe. Hvis du blender direkte i gryden med en stavblender, er du fri for at hælde varm suppe frem og tilbage og risikere at brænde dig.

Grønkålssuppe

GRØNKÅLSSUPPE Vi spiser for få mørkegrønne grøntsager, men denne portion får dig tættere på den anbefalede mængde.

© wichmann+bendtsen

Nem og fyldig grønkålssuppe med syltede græskar

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 PERSONER

  • 1 porrer
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 2 kartofler
  • ½ liter grøntsagsbouillon
  • 150 g grønkål
  • 1 dl plantedrik, fx havredrik
  • ¼ spsk. æblecidereddike
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Syltede græskar

  • 125 g græskar, fx hokkaido
  • ¼ dl æblecidereddike
  • ¼ dl vand
  • ¼ tsk. havsalt
  • ¼ tsk. peberkorn
  • ½ tsk. akaciehonning

Servering

  • 2 spsk. syltede græskar
  • 2 spsk. græskarkerner
  • ¼ granatæble

Sådan gør du:

  • Snit porrer og hvidløg, og svits i olie i en stor gryde et par min.
  • Tilsæt skrællede kartofler i tern samt bouillon. Bring suppen i kog, og lad det simre i 20 min., eller til kartoflerne er møre.
  • Tilsæt grofthakket grønkål, og kog med i et par min.
  • Blend suppen, og tilsæt havredrik, æblecidereddike, salt og peber. Lad småsimre, mens du sylter græskar.
  • Snit skrællet græskar i tynde skiver. Put i en gryde med eddike, vand, salt, peber og honning. Bring i kog, og lad småkoge under låg i cirka 5 min.
  • Hæld græskar og lage på et sylteglas, og servér til grønkålssuppen sammen med græskarkerner og granatæblekerner.

TIP Lav gerne en dobbelt-portion af de syltede græskar, så du har til flere dage. De smager mega-lækkert som tilbehør til fx steg eller frikadeller.

TIP Du kan sagtens bruge frossen grønkål, men beregn da lidt mindre, idet ribberne her er fjernet.

I FORM nr. 17/2023