Squashspaghetti med tofusticks

Det behøver ikke at være kedeligt at spise sundt blot, fordi det er vegetarisk. Lav for eksempel denne ret med squashspaghetti i mango-mynte marinade med tofusticks.

Squashspaghetti med tofusticks

4 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 20 minutter

Tilberedningstid: 10 minutter

Tid i alt: 30 minutter

INGREDIENSER

2 gule eller grønne squash

1 mango

4 spsk. jomfruolivenolie

15 blade frisk mynte

2½ cm frisk rød chili

5 cm frisk ingefær

100 g bøgehatte, alt. andre svampe

Lidt havsalt og kværnet peber

Granatæblekerner til pynt

Tofusticks

200 g tofu

1 æg

1 dl /ca. 50 g pistacienødder

½ tsk. tørrede chiliflager

1 æg

1 fed hvidløg

1 tsk. havsalt

Sådan laver du squashspaghetti

  • Vask squashene, og kør dem til lange strimler på en spiralimaskine eller et juliennejern.
  • Skræl mangoen, tag stenen ud, og put ¾ af frugten i en blender sammen med mynte, chili, salt og peber – kør det til en marinade.
  • Rens svampene, og svits dem hurtigt på panden.
  • Skær resten af mangoen i mindre stykker. Vend "pastaen", svampene og mangostykkerne i marinaden, og pynt med granatæblekerner.
  • Hak pistacienødderne, knus hvidløget, pisk ægget sammen, og bland det hele sammen med saltet.
  • Skær tofuen i tynde stænger, og vend dem i blandingen. Steg dem kort på panden i lidt olie, til de er gyldne.

næringsindhold pr. person

Energi: 324,5 kcal

Protein: 11,3 g

Fedt: 23,3 g

Kulhydrat: 20,3 g

Kostfibre: 5,8 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte køber du nyt tøj eller udstyr til træning?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: