Squashspaghetti med tofusticks

Det behøver ikke at være kedeligt at spise sundt blot, fordi det er vegetarisk. Lav for eksempel denne ret med squashspaghetti i mango-mynte marinade med tofusticks.

10. marts 2015 af Luise Vindahl og Michelle Kristensen

Squashspaghetti med tofusticks

4 personer

2 gule eller grønne squash
1 mango
4 spsk. jomfruolivenolie
15 blade frisk mynte
2½ cm frisk rød chili
5 cm frisk ingefær
100 g bøgehatte, alt. andre svampe
Lidt havsalt og kværnet peber
Granatæblekerner til pynt

Tofusticks

200 g tofu
1 æg
1 dl/ca. 50 g pistacienødder
½ tsk. tørrede chiliflager
1 æg
1 fed hvidløg
1 tsk. havsalt


Sådan laver du squashspaghetti

  • Vask squashene, og kør dem til lange strimler på en spiralimaskine eller et juliennejern.
  • Skræl mangoen, tag stenen ud, og put ¾ af frugten i en blender sammen med mynte, chili, salt og peber – kør det til en marinade.
  • Rens svampene, og svits dem hurtigt på panden.
  • Skær resten af mangoen i mindre stykker. Vend "pastaen", svampene og mangostykkerne i marinaden, og pynt med granatæblekerner.
  • Hak pistacienødderne, knus hvidløget, pisk ægget sammen, og bland det hele sammen med saltet.
  • Skær tofuen i tynde stænger, og vend dem i blandingen. Steg dem kort på panden i lidt olie, til de er gyldne.

Vil du spise mere vegetarisk til aftensmad? Find flere sunde vegetar opskrifter her

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: