Squashspaghetti med tofusticks

30 minutter
324,5 kcal

Det behøver ikke at være kedeligt at spise sundt blot, fordi det er vegetarisk. Lav for eksempel denne ret med squashspaghetti i mango-mynte marinade med tofusticks.

Squashspaghetti med tofusticks

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 1 gule eller grønne squash
  • ½ mango
  • 2 spsk. jomfruolivenolie
  • blade frisk mynte
  • 1 cm frisk rød chili
  • cm frisk ingefær
  • 50 g bøgehatte, alt. andre svampe
  • Lidt havsalt og kværnet peber
  • Granatæblekerner til pynt

Tofusticks

  • 100 g tofu
  • ½ æg
  • ½ dl /ca. 50 g pistacienødder
  • ¼ tsk. tørrede chiliflager
  • ½ æg
  • ½ fed hvidløg
  • ½ tsk. havsalt

Sådan laver du squashspaghetti

  • Vask squashene, og kør dem til lange strimler på en spiralimaskine eller et juliennejern.
  • Skræl mangoen, tag stenen ud, og put ¾ af frugten i en blender sammen med mynte, chili, salt og peber – kør det til en marinade.
  • Rens svampene, og svits dem hurtigt på panden.
  • Skær resten af mangoen i mindre stykker. Vend "pastaen", svampene og mangostykkerne i marinaden, og pynt med granatæblekerner.
  • Hak pistacienødderne, knus hvidløget, pisk ægget sammen, og bland det hele sammen med saltet.
  • Skær tofuen i tynde stænger, og vend dem i blandingen. Steg dem kort på panden i lidt olie, til de er gyldne.