Squashspaghetti med tofusticks

Det behøver ikke at være kedeligt at spise sundt blot, fordi det er vegetarisk. Lav for eksempel denne ret med squashspaghetti i mango-mynte marinade med tofusticks.

10. marts 2015 af Luise Vindahl og Michelle Kristensen

Squashspaghetti med tofusticks

4 personer

2 gule eller grønne squash
1 mango
4 spsk. jomfruolivenolie
15 blade frisk mynte
2½ cm frisk rød chili
5 cm frisk ingefær
100 g bøgehatte, alt. andre svampe
Lidt havsalt og kværnet peber
Granatæblekerner til pynt

Tofusticks

200 g tofu
1 æg
1 dl/ca. 50 g pistacienødder
½ tsk. tørrede chiliflager
1 æg
1 fed hvidløg
1 tsk. havsalt


Sådan laver du squashspaghetti

  • Vask squashene, og kør dem til lange strimler på en spiralimaskine eller et juliennejern.
  • Skræl mangoen, tag stenen ud, og put ¾ af frugten i en blender sammen med mynte, chili, salt og peber – kør det til en marinade.
  • Rens svampene, og svits dem hurtigt på panden.
  • Skær resten af mangoen i mindre stykker. Vend "pastaen", svampene og mangostykkerne i marinaden, og pynt med granatæblekerner.
  • Hak pistacienødderne, knus hvidløget, pisk ægget sammen, og bland det hele sammen med saltet.
  • Skær tofuen i tynde stænger, og vend dem i blandingen. Steg dem kort på panden i lidt olie, til de er gyldne.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler