Flanksteak med kartoffel-jordskokkemos og ristet topping

30 minutter
570 kcal

Kølige aftener kalder på klassisk comfort food. Her har vi lavet mos af næringsrige rodfrugter, serveret med flanksteak, svampe og nødder. Fuld af smag og en fryd for øjet. Bedøm selv!

© Skovdal Nordic

Flanksteak med kartoffel-jordskokkemos og ristet topping

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 150 g jordskokker, uden skræl
  • ¼ kg kartofler, uden skræl
  • 100 g friskost, max. 12 % fedt
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • ¼ kg flanksteak
  • ½ bundt persille

Topping:

  • 125 g svampe
  • 125 g jordskokker
  • 1 timiankviste
  • 25 g hasselnøddekerner
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie

Sådan gør du

  • Skræl og skær jordskokker og kartofler i mindre stykker, og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 15 min.
  • Hæld vandet fra, men gem det. Mos jordskokker og kartofler, og rør friskost i. Smag til emd salt og peber. Hvis cremen er for tyk, kan der røres lidt af kogevandet i.
  • Steg kødet på grill eller pande 3-5 min. på hver side afhængigt af tykkelse, og krydr med salt og peber.
  • Skær svampe i mindre stykker. Skræl jordskokker, og skær dem i tern.
  • Steg svampe, jordskokker og timiankviste i olie ca. 5 min.
  • Hak nødder groft, og kom dem ved. Steg et par minutter. Krydr med salt og peber.
  • Skær kødet i skiver, og anret med jordskokkecreme og den ristede topping.
  • Drys med hakket persille.

TIP! Mosen her kan sagtens laves i forvejen. Så er det bare at varme op i mikroovn eller gryde, og vupti, har du en lækker weekendsmovser.