Wok med oksekød, nudler og grøntsager

30 minutter
638 kcal

God mad på kort tid? Så er wok bare altid en vinder. Fantastisk balance mellem stærkt, surt, salt og sødt. Masser af grøntsager og få kalorier. Det kan vi lide!

Wok med oksekød, nudler og grøntsager – wok-med-oksekaed

WOK Retten vi vender tilbage til igen. Igen. Og så lige igen …

© wichmann+bendtsen

Wok med oksekød, nudler og grøntsager

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. sojasauce
  • 1½ tsk. stødt koriander
  • ½ tsk. sukker
  • ½ lime, saften
  • 300 g oksemørbrad i strimler
  • 250 g gulerod
  • 300 g broccoli
  • 200 g spidskål
  • 1 rødløg
  • 75 fuldkornsnudler
  • ½ spsk. olie til stegning
  • ½ tsk. sukker
  • 3 spsk. sojasauce
  • ½ lime, saften
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1 spsk. peanuts

Sådan gør du

  • Bland olie, finthakket hvidløg, sojasauce, koriander, sukker og limesaft til en marinade, og vend kødet heri.
  • Skær gulerødderne i strimler, broccoli i buketter og spidskål samt rødløg i grove stykker.
  • Kom nudlerne i en skål og overhæld med kogende vand. Lad stå 5 min., og kom dem i en sigte.
  • Steg kødet af på en varm pande. Læg kødet til side.
  • Kom olie på panden, og steg grøntsagerne et par min. Tilsæt kødet og herefter nudlerne.
  • Bland sukker, soja og lime sammen, og vend i wokblandingen.
  • Anret på tallerkener med friskkværnet peber og peanuts på toppen.