Kyllingefrikadeller med gulerod-quinoa-salat

30 minutter
589 kcal

Servér lækre kyllingefrikadeller med en skøn og sund gulerod-quinoa-salat - et mættende og smagfuldt aftensmåltid. Velbekomme!

Kyllingefrikadeller med gulerod-quinoa-salat

LÆKKER OG NEM AFTENSMAD – fyldt med smag!

© wichmann+bendtsen

Kyllingefrikadeller med gulerod-quinoa-salat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Gulerod-quinoa-salat:

  • 1 dl quinoa, gerne rød
  • 12 gulerødder, små
  • Lidt ekstra jomfruolivenolie
  • ½ citron, saften
  • 1 tsk. honning
  • Havsalt
  • Lidt persille og estragon

Frikadellefars:

  • ½ løg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ dl persille
  • 200 g hakket kylling
  • 1 æg
  • ½ dl havregryn
  • 1 tsk. havsalt
  • ½ økocitron, saften og skallen
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie til stegning

Dressing:

  • 2 dl skyr
  • 1 fed hvidløg
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Kog quinoa efter anvisningen på pakken.
  • Tænd ovnen på 200 gr.
  • Skræl gulerødder, og vend dem i olie, citronsaft og honning. Drys med salt, og bag dem i ovnen i ca. 25 min.
  • Finhak løg, hvidløg og persille i en foodprocessor. Tilsæt resten af ingredienserne til farsen, og kør den sej.
  • Varm olie på en pande, form frikadeller, og steg dem gyldne. Læg dem i et fad, og bag dem færdige i ovnen i 10 min.
  • Bland skyr, revet hvidløg, salt og peber til en dressing.
  • Anret quinoa med gulerødder, dryp med dressing, og stil resten af dressingen på bordet. Servér frikadellerne til. Drys med persille og estragon.

TIP! Har du travlt, så drop de ovnbagte rødder, og vend i stedet quinoa med tomater og rødløg og evt. lidt avocado.