Røget ørred med kartofler, radiser og karse

15 minutter
419 kcal

15 minutter. Længere tid behøver du ikke for at lave denne lækre sommerret med ørred, kartofler, radiser og karse. Velbekomme.

Tallerken med kartofler og ørred

EN PERFEKT SOMMERRET PÅ 15 MINUTTER - Men den kan også sagtens nydes om vinteren!

© wichmann + bendtsen

Røget ørred med kartofler, radiser og karse

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 8 kartofler, små
  • Havsalt
  • 10 radiser
  • 1 spsk. dijonsennep
  • ½ dl hvidvinseddike
  • 2 dl ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 100 g salat, fx frisésalat
  • 300 g røget ørred eller røget makrel
  • 1 håndfuld dild
  • 1 håndfuld karse
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Skrub kartoflerne, og skær dem i halve på langs. Kog dem møre i letsaltet vand.
  • Skær radiser i meget fine skiver.
  • Pisk eller blend en vinaigrette sammen af dijonsennep, hvidvinseddike, olivenolie, salt og peber.
  • Læg salat, de halve, lune kartofler samt ørred på to tallerkner.
  • Anret med radiser, dild og karse. Dryp 1 tsk. vinaigrette på hver portion, og kværn lidt sort peber hen over.

TIP! Kog gerne lidt ekstra kartofler, og stil dem på køl. Så har du til lækre kartoffelmadder dagen efter.