Stegte ris med æg og grøntsager
Du kan hurtigt trylle en rest kogte ris om til den lækreste ret. Prøv denne kalorielette opskrift på fried rice med æg, bønner og masser af grøntsager.
Du kan hurtigt trylle en rest kogte ris om til den lækreste ret. Prøv denne kalorielette opskrift på fried rice med æg, bønner og masser af grøntsager.
Det er grønt, det er lækkert, og det kan sagtens gøres sundt. Se her, hvordan du stabler det populære hverdagsmåltid på benene.
TIP Servér evt. med pinde. Det er autentisk og giver øvelse i at spise langsommere.
TIP Hvis du ikke har en rest kogte ris, svarer den angivne mængde til ca. 65 g rå brune ris eller 100 g rå hvide ris.
Stegte ris med grøntsager og æg er et godt bud på både en familievenlig opskrift og en opskrift til solo-middagen. Retten egner sig perfekt til en hurtig gang aftensmad, når hverdagen er travl – og så det den perfekte mulighed for at få bugt med rester eller – i samme ånd – at få tømt køleskabet.
Det er desuden en ret, som er nem at variere. Du kan bruge de fleste grøntsager, og du kan også sagtens spæde op med fx kylling eller mørbrad.
Ris i sig selv er sunde – så længe du vælger fuldkornsris og husker at følge anbefalingerne for kogning. Fuldkornsris har intakte riskorn, hvilket betyder, at alle de sunde næringsstoffer er bevarede.
Har du ikke lyst til at undvære de hvide ris, når du laver stegte ris med grøntsager og æg, kan du alternativt vælge parboiled. De er dampet eller forkogt under tryk, hvilket presser en stor del af vitaminerne og mineralerne ind i riskornet, så de sunde stoffer så vidt muligt bevares.
Laver du retten med grøntsager og æg, får du selvfølgelig også en masse gode næringsstoffer ind ad den vej.
Læs også: Nem og sund aftensmad – 100+ opskrifter
Du kan bruge alle slags ris til at lave fried rice. Ikke mindst kan du med fordel bruge rester fra dagen før, og så har du opskriften på en lynhurtig og lækker aftensmad eller frokost.
Læs også: Stop madspild: Sådan!
Fried rice stammer oprindeligt fra det sydøstlige Asien og er blevet en meget populær spise over hele verden.