Karrysuppe med kylling og ris

30 minutter
606 kcal

Fyldig og cremet suppe, der giver varme i kroppen. Den kan være klar på en halv time, og du får masser af grøntsager.

Karrysuppe med kylling og ris

KARRYSUPPE en fyldig ret, der tilfredsstiller både mave og smagsløg.

© wichmann+bendtsen

Karrysuppe med kylling og ris

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 kyllingebryster
  • 1 bouillonterning
  • 300 g blomkål
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 3 tsk. karry
  • 2 tsk. ingefær
  • 6 dl vand, evt. kogevand fra kyllingen
  • ½ grøntsagsbouillonterning
  • 1 dl kokosmælk
  • Limesaft
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 150 g champignon
  • 150 g broccoli
  • 150 g gulerod
  • 1 peberfrugt
  • 2 stængler forårsløg
  • 4 skiv. kalkunbacon
  • 2 dl kogte brune ris
  • Bredbladet persille eller koriander

Sådan gør du

  • Hvis du ikke har en rest kogt ris, så begynd med at koge risene i henhold til anvisningen på emballagen.
  • Kog kyllingen i rigeligt vand med bouillonterningen i 20 min. Sluk for varmen.
  • Skær blomkål i buketter, løg og hvidløg i grove tern og ingefær i små stykker. Svits i olie i en stor gryde sammen med karry. Hæld vandet ved - brug evt. kogevandet fra kyllingen, og lad simre i 10 min. under låg, til blomkålen er helt mør.
  • Blend suppen og hæld kokosmælk i. Smag til med limesaft, salt og peber.
  • Skær grøntsagerne ud i mundrette stykker, og kom i suppen. Lad simre i 5-10 min.
  • Pluk kyllingen i mindre stykker, og steg bacon sprød på panden.
  • Anret suppen i dybe tallerkener. Top med ris, kylling, bacon og friske krydderurter.

TIP Du kan undlade ris og i stedet putte fersken i suppen.