Ærter francaise med ristet parmaskinke

15 minutter
147 kcal

Den klassiske opskrift på franske ærter er med bacon, men her får du en lidt sundere version med ristet parmaskinke. Brug den som tilbehør til fx kylling eller fisk.

Ærter francaise med ristet parmaskinke

SIMPELT – og virkelig lækkert.

© wichmann+bendtsen

Ærter francaise med ristet parmaskinke

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 25 g parmaskinke
  • ½ løg
  • ½ spsk. olivenolie
  • ½ fed hvidløg
  • 200 g ærter, friske
  • 1 spsk. vand
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • ½ økocitron, saft og skal
  • ½ hjertesalat

Sådan gør du:

  • Skær parmaskinke i små tern, og hak et løg fint.
  • Rist parmaskinke i olivenolie i en sautérpande ved medium varme. Tilsæt løg, og sautér, til de er klare. Tilsæt derefter et knust fed hvidløg, ærter og 2 spsk. vand.
  • Varm det hele godt igennem, og smag til med havsalt, friskkværnet peber, citronsaft og lidt fintrevet citronskal.
  • Anret ærterne med hjertesalat, og servér dem som tilbehør til fx fisk eller kylling.

Tip
Hvis du ønsker helt sprød parmaskinke, så kan den med fordel steges for sig selv i hele skiver. Lad skiverne køle let af. Knæk de sprøde skiver parmaskinke i mindre stykker, og fordél dem i retten lige før servering.