Bahn mi (vietnamesisk sandwich) med rejer

25 minutter
610 kcal

Hurtig, kalorielet vietnamesisk livret med den lækreste chilimayo. Sydøstasiatisk smag kombineret med fransk flute. Vi elsker det!

Bahn mi

BAHN MI – Banh mi er inspireret af Vietnams tid som fransk koloni. Baguetten er dog typisk kridhvid og evt. lavet på rismel.

© Betina Hastoft

Bahn mi (vietnamesisk sandwich) med rejer

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 PERSONER

  • 1 stor gulerod
  • ½ dl risvinseddike
  • ½ dl sukker
  • ½ dl kogende vand
  • 1 agurk
  • 1 rød chili uden kerner
  • 200 g store rejer
  • 1 tsk. chilipasta
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 1 tsk. ekstra jomfruolivenolie

Dressing

  • 2 spsk. mayonnaise
  • limesaft
  • 1 lille chili uden kerner
  • 1 lille fed hvidløg
  • Fiskesauce

Fyld

  • 200 g grov baguette
  • 3 salatblade
  • Frisk koriander
  • 1 spsk. peanuts

Sådan gør du:

  • Riv guleroden i lange strimler.
  • Rør eddike, sukker og kogende vand sammen, til sukkeret er opløst. Hæld lagen over gulerodsstrimlerne, og lad dem trække, mens resten tilberedes.
  • Striml agurken, og snit chilien fint.
  • Vend rejerne i en marinade af chilipasta, knust hvidløg og fiskesauce. Lad trække et par min.
  • Kassér lagen, og lynsteg rejerne i ca. 2 min.
  • Rør mayonnaise sammen med lidt limesaft, finthakket chili, knust hvidløg og en anelse fiskesauce. Smag til.
  • Lun og flæk brødene. Smør dem med dressingen, og fyld med salat, rejer, syltede gulerødder, agurk, chili og koriander. Drys med hakkede peanuts, og servér.

TIP Du kan bruge cashewnødder i stedet for peanuts, og er du til stærk mad, så medtag chiliens kerner.

Artiklen blev bragt i I FORM nr. 16/2023