Græsk kyllingegyros i fladbrød

30 minutter
479 kcal

En sund og kalorielet opskrift med masser af mættende protein og den helt rigtige smag af Grækenland.

Gyros

GYROS – I Grækenland putter de ofte fritter i fladbrødet, men her har vi i stedet fyldt det med sprøde vitaminrige grøntsager.

© wichmann+bendtsen

Græsk kyllingegyros i fladbrød

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 200 g kyllingebrystfilet
  • 2 fladbrød
  • ¼ portion tzatziki
  • ¼ agurk
  • ¼ rødløg
  • ½ peberfrugt
  • 50 g salat
  • 100 g cherrytomater
  • Sort peber, friskkværnet

Marinade:

  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ spsk. tomatpuré
  • ¾ tsk. stødt spidskommen
  • ¼ tsk. chiliflager
  • ½ tsk. flagehavsalt
  • ¼ tsk. timian
  • ¼ tsk. rosmarin

Sådan gør du:

  • Skær kyllingen i tynde strimler.
  • Knus hvidløg, og pisk sammen med alle de øvrige ingredienser til marinaden. Vend kyllingestrimlerne heri.
  • Steg kyllingestrimlerne på en pande ved høj varme, til kyllingen er gennemstegt.
  • Lun fladbrødene, og servér med kylling, tzatziki, snittede grøntsager og friskkværnet peber.

TIP: Har du tid, så lad gerne kyllingen hvile i marinaden i en lufttæt beholder på køl et par timer (eller natten over) før tilberedning.

TIP: Du kan også bruge fintstrimlet lamme- eller oksekød eller nakkekotelet.

TIP: Har du syltede rødløg på lager, smager de også supergodt til. Du kan finde en opskrift her