Laks med rodfrugter, blomkålsris og hollandaise

30 minutter
444 kcal

Til dig fra os – en nem og hurtig opskrift på laks med rodfrugter, blomkålsris og hollandaise til hverdagsaftener. Retten er rig på grøntsager, mættende proteiner, sunde fedtsyrer og mavevenlige kostfibre. Jamen selv tak!

Tallerken med laks, blomkålsris, rodfrugter og sauce

LAKS MED RODFRUGTER, BLOMKÅLSRIS OG HOLLANDAISE - rig på grøntsager

© wichmann+bendtsen

Laks med rodfrugter, blomkålsris og hollandaise

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 300 g blandede rodfrugter
  • 2 laksefileter
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1 tsk. rosmarin
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie

Hollandaise:

  • ¼ blomkål
  • ¼ porre, den hvide del
  • ½ gulerod, lille
  • 2 dl vand
  • ½ terning grøntsagsbouillon
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • ½ citron, saften
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Blomkålsris

  • ¼ blomkål

Pynt:

  • Bredbladet persille

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 gr.
  • Skræl og hak rodfrugterne i små, fine tern.
  • Placér laks i den ene ende af et ovnfast fad, drys med salt, peber og ½ tsk. rosmarin. Vend rodfrugterne i olie, drys dem med salt, peber og den anden halve tsk. rosmarin. Fordel rodfrugterne i den anden ende af fadet. Bag i cirka 20 min.
  • Hak alle grøntsagerne til hollandaisen fint. Bring i kog sammen med vand builoon og eddike.
  • Skru ned for varmen, og lad simre i ca. 15 min., til grøntsagerne er møre. Blend, til hollandaisen er helt cremet, tilsæt eventuelt lidt ekstra vand, hvis det er nødvendigt. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Riv blomkålen fint, og svits den på panden ved medium varme i 5 min. Servér med laks, rodfrugter, hollandaise og evt. bredbladet persille.

TIP! Med blomkålsris i stedet for almindelige hvide ris får du færre kalorier og dobbelt så mange kostfibre. Katjing!