Nem, kold ærtesuppe med rejer

20 minutter
425 kcal

Få forårsfornemmelser med denne cremede, kolde ærtesuppe med rejer. Den er super nem at lave og smager helt forrygende!

Kold ærtesuppe med rejer

UANSET ÅRSTID SMAGER DENNE SUPPE HELT FORRYGENDE AF FORÅR – og så er den dejligt cremet, selvom der kun er brugt fløde med 9 % fedt.

© wichmann+bendtsen

Nem, kold ærtesuppe med rejer

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 2 dl vand
  • ½ grøntsagsbouillonterning
  • 500 g frosne ærter
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl kaffefløde, max. 9 %
  • 2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1 citron, saften
  • ½ håndfuld mandler
  • 350 g rejer
  • Ærteskud eller brøndkarse

Sådan gør du

  • Opløs bouillonterningen i kogende vand, og hæld vandet over ærterne.
  • Blend sammen med hvidløg, fløde og olie.
  • Smag suppen til med salt, peber og citronsaft.
  • Rist mandlerne et par min. på en varm, tør pande. Hak i grove stykker.
  • Anret suppen i en skål, og top med rejer, mandler og ærteskud.