Tortillaer med spicy blomkål og avocadodressing

30 minutter
576 kcal

Spis lækker vegetarisk mad med vores tortillaer med spicy blomkål - en ny vinkel på den ellers klassiske bløde taco. Vi garanterer, at du ikke bliver skuffet!

Tre tortillaer med blomkål

Tortillaer med spicy blomkål og avocadodressing

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Spicy blomkål:

  • 1 lille blomkål
  • 1 dl vand
  • 1 dl boghvedemel
  • 1 fed hvidløg
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Barbecuemarinade:

  • 1½ dl ketchup
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1½ spsk. æblecidereddike
  • 2 tsk. stærk chilisauce
  • 2 tsk. kokossukker, alternativt alm. sukker
  • 1 tsk. løgpulver
  • 1½ tsk. røget paprika
  • ½ tsk. flagesalt

Avocadodressing:

  • 1 avocado
  • ½ dl skyr
  • ½ dl vand
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. frisk koriander
  • ¼ lime, saften
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Fyld:

  • 100 g cherrytomater
  • 1 chili
  • 100 g rødkål
  • 6 små fuldkornstortillaer
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 lime, saften

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 210 gr. varmluft.
  • Del blomkålet i små buketter. Pisk vand, boghvedemel, knust hvidløg, salt og peber sammen i en skål, og vend blomkålen i blandingen. Placér blomkålsstykkerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i 10 min.
  • Rør alle ingredienserne til marinaden sammen, mens blomkålen er i ovnen. Tag bagepladen med blomkål ud af ovnen, og pensl blomkålsstykkerne med marinaden. Sæt dem tilbage i ovnen, og giv dem 20 min. mere. De er færdige, når de begynder at tage farve.
  • Put alle ingredienser til avocadodressingen i en blender, og blend, til du har en lækker cremet dressing.
  • Snit tomater, chili og rødkål fint. Lun de små tortillaer på panden, og fyld dem herefter med de bagte blomkål, snittede grøntsager, avocadodressing, grofthakket koriander og limesaft.

TIP! Skal det være nemt? Køb en færdiglavet barbecuesauce og forsnittede grøntsager.