Blomkålspizza med kylling, kål og champignoner

30 minutter
348 kcal

Vil du gerne spise flere grøntsager i hverdagen? Så erstat den traditionelle pizzabund med en velsmagende blomkålsbund.

Blomkålspizza

TRAVL HVERDAG? Få aftensmaden klaret på bare 30 minutter.

© wichmann+bendtsen

Blomkålspizza med kylling, kål og champignoner

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ¼ blomkålshoved
  • 2 store æg
  • 1 tsk. loppefrøskaller, pulveriserede
  • 1 spsk. mandelmel
  • 2 spsk. havregryn
  • Havsalt
  • 125 g kyllingebryst
  • ½ tsk. olivenolie
  • 1 tsk. soja
  • Sort peber, friskkværnet
  • 100 g tomatpuré
  • Lidt oregano, tørret
  • 1 fed hvidløg
  • 1 grønkålsblad eller palmekålblad
  • 100 g champignoner
  • 40 g ost
  • Evt. lidt oregano, frisk

Sådan laver du blomkålspizza

  • Blend blomkål fint. Tilsæt æg, loppefrøskaller, mandelmel, havregryn og ¼ tsk. salt.
  • Fordel dejen tyndt på en bageplade med bagepapir, og bag pizzabunden i ovnen i 10 min. ved 175 gr.
  • Skær kyllingebrystet i mindre stykker, og steg dem i olie på panden i 8 min. Krydr med soja, salt og peber.
  • Bland tomatpuré med tørret oregano og presset hvidløg.
  • Smør tomatsaucen på den bagte bund. Læg kylling, grønkål i store tern og champignoner i skiver ovenpå.
  • Drys med revet ost og evt. frisk ore­gano, og bag pizzaen med fyld i ca. 15 min. ved 175 gr. Servér straks.

LÆS OGSÅ: Blomkålspizza – 4 lækre opskrifter


Newsletter background