Blomkålspizza
Travl hverdag?

Få aftensmaden klaret på bare 30 minutter.

© wichmann+bendtsen

Blomkålspizza med kylling, kål og champignoner

Vil du gerne spise flere grøntsager i hverdagen? Så erstat den traditionelle pizzabund med en velsmagende blomkålsbund.

9. maj 2019 af Michelle Kristensen

Blomkålspizza med kylling, kål og champignoner

2 personer

¼ blomkålshoved
2 store æg
1 tsk. loppefrøskaller, pulveriserede
1 spsk. mandelmel
2 spsk. havregryn
Havsalt
125 g kyllingebryst
½ tsk. olivenolie
1 tsk. soja
Sort peber, friskkværnet
100 g tomatpuré
Lidt oregano, tørret
1 fed hvidløg
1 grønkålsblad eller palmekålblad
100 g champignoner
40 g ost
Evt. lidt oregano, frisk

Sådan laver du blomkålspizza

  • Blend blomkål fint. Tilsæt æg, loppefrøskaller, mandelmel, havregryn og ¼ tsk. salt.
  • Fordel dejen tyndt på en bageplade med bagepapir, og bag pizzabunden i ovnen i 10 min. ved 175 gr.
  • Skær kyllingebrystet i mindre stykker, og steg dem i olie på panden i 8 min. Krydr med soja, salt og peber.
  • Bland tomatpuré med tørret oregano og presset hvidløg.
  • Smør tomatsaucen på den bagte bund. Læg kylling, grønkål i store tern og champignoner i skiver ovenpå.
  • Drys med revet ost og evt. frisk ore­gano, og bag pizzaen med fyld i ca. 15 min. ved 175 gr. Servér straks.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 348 kcal
Protein: 34,3 g
Fedt: 16,3 g
Kulhydrat: 20,3 g
Kostfibre: 6,3 g

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler