Blomkålspizza
Travl hverdag?

Få aftensmaden klaret på bare 30 minutter.

© wichmann+bendtsen

Blomkålspizza med kylling, kål og champignoner

Vil du gerne spise flere grøntsager i hverdagen? Så erstat den traditionelle pizzabund med en velsmagende blomkålsbund.

Blomkålspizza med kylling, kål og champignoner

2 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 5 minutter

Tilberedningstid: 25 minutter

Tid i alt: 30 minutter

INGREDIENSER

¼ blomkålshoved

2 store æg

1 tsk. loppefrøskaller, pulveriserede

1 spsk. mandelmel

2 spsk. havregryn

Havsalt

125 g kyllingebryst

½ tsk. olivenolie

1 tsk. soja

Sort peber, friskkværnet

100 g tomatpuré

Lidt oregano, tørret

1 fed hvidløg

1 grønkålsblad eller palmekålblad

100 g champignoner

40 g ost

Evt. lidt oregano, frisk

Sådan laver du blomkålspizza

  • Blend blomkål fint. Tilsæt æg, loppefrøskaller, mandelmel, havregryn og ¼ tsk. salt.
  • Fordel dejen tyndt på en bageplade med bagepapir, og bag pizzabunden i ovnen i 10 min. ved 175 gr.
  • Skær kyllingebrystet i mindre stykker, og steg dem i olie på panden i 8 min. Krydr med soja, salt og peber.
  • Bland tomatpuré med tørret oregano og presset hvidløg.
  • Smør tomatsaucen på den bagte bund. Læg kylling, grønkål i store tern og champignoner i skiver ovenpå.
  • Drys med revet ost og evt. frisk ore­gano, og bag pizzaen med fyld i ca. 15 min. ved 175 gr. Servér straks.

LÆS OGSÅ: Blomkålspizza – 4 lækre opskrifter

Næringsindhold pr. person:

Energi: 348 kcal

Protein: 34,3 g

Fedt: 16,3 g

Kulhydrat: 20,3 g

Kostfibre: 6,3 g

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: