Rød quinoasalat med spejlæg

40 minutter
423 kcal

Prøv denne lyserøde powersalat med rød quinoa, rødbedehummus og spejlæg

Sunde salater i alle regnbuens farver.

Rød quinoasalat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 1 dl rød quinoa
  • 2 rødbeder
  • 1 håndfuld grønkål – vi har brugt den lilla
  • 1 håndfuld broccoli
  • ½ gul peberfrugt
  • 1 håndfuld rødbedespirer (kan undlades)
  • 1 sharonfrugt
  • 2 æg
  • 1 tsk. olie til panden

Rødbedehummus

  • Den kogte rødbede fra “quinoagryden"
  • 2 spsk. skyr
  • 1 tsk. mascarpone
  • Saft og skal fra ¼ økocitron
  • 1 tsk. salt

Rødbedehummus

  • Den kogte rødbede fra “quinoagryden"
  • 2 spsk. skyr
  • 1 tsk. mascarpone
  • Saft og skal fra ¼ økocitron
  • 1 tsk. salt

Dressing

  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. sennep
  • 1 knivspids stevia
  • 1 spsk. vand
  • 1 tsk. salt

Sådan laver du rød quinosalat

  • Kom quinoaen i en gryde sammen med den ene rødbede, som du har skåret i 4 store stykker. Kom vand på, så det kun lige dækker.

  • Kog det i 25 min., eller til vandet er fordampet. Tag rødbeden op, læg den til side, og lad både quinoa og rødbede køle af.

  • Bland dressingen sammen, og ryst den godt.

  • Skær grønsagerne ud i de ønskede størrelser (skræl evt. den rå rødbede i tynde strimler med en tyndskræller). Anret det hele i 2 skåle.

  • Blend den kogte rødbede med de øvrige ingredienser til hummus.

  • Slut af med at lave 2 spejlæg.

  • Læg et spejlæg på toppen af hver salatskål sammen med hummus.