Rød quinoasalat med spejlæg

40 minutter
423 kcal

Prøv denne lyserøde powersalat med rød quinoa, rødbedehummus og spejlæg

Sunde salater i alle regnbuens farver.

Rød quinoasalat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 1 dl rød quinoa
  • 2 rødbeder
  • 1 håndfuld grønkål – vi har brugt den lilla
  • 1 håndfuld broccoli
  • ½ gul peberfrugt
  • 1 håndfuld rødbedespirer (kan undlades)
  • 1 sharonfrugt
  • 2 æg
  • 1 tsk. olie til panden

Rødbedehummus

  • Den kogte rødbede fra “quinoagryden"
  • 2 spsk. skyr
  • 1 tsk. mascarpone
  • Saft og skal fra ¼ økocitron
  • 1 tsk. salt

Rødbedehummus

  • Den kogte rødbede fra “quinoagryden"
  • 2 spsk. skyr
  • 1 tsk. mascarpone
  • Saft og skal fra ¼ økocitron
  • 1 tsk. salt

Dressing

  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. sennep
  • 1 knivspids stevia
  • 1 spsk. vand
  • 1 tsk. salt

Sådan laver du rød quinosalat

  • Kom quinoaen i en gryde sammen med den ene rødbede, som du har skåret i 4 store stykker. Kom vand på, så det kun lige dækker.

  • Kog det i 25 min., eller til vandet er fordampet. Tag rødbeden op, læg den til side, og lad både quinoa og rødbede køle af.

  • Bland dressingen sammen, og ryst den godt.

  • Skær grønsagerne ud i de ønskede størrelser (skræl evt. den rå rødbede i tynde strimler med en tyndskræller). Anret det hele i 2 skåle.

  • Blend den kogte rødbede med de øvrige ingredienser til hummus.

  • Slut af med at lave 2 spejlæg.

  • Læg et spejlæg på toppen af hver salatskål sammen med hummus.


Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background