Rød quinoasalat med spejlæg

40 minutter
423 kcal

Prøv denne lyserøde powersalat med rød quinoa, rødbedehummus og spejlæg

Sunde salater i alle regnbuens farver.

Rød quinoasalat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 1 dl rød quinoa
  • 2 rødbeder
  • 1 håndfuld grønkål – vi har brugt den lilla
  • 1 håndfuld broccoli
  • ½ gul peberfrugt
  • 1 håndfuld rødbedespirer (kan undlades)
  • 1 sharonfrugt
  • 2 æg
  • 1 tsk. olie til panden

Rødbedehummus

  • Den kogte rødbede fra “quinoagryden"
  • 2 spsk. skyr
  • 1 tsk. mascarpone
  • Saft og skal fra ¼ økocitron
  • 1 tsk. salt

Rødbedehummus

  • Den kogte rødbede fra “quinoagryden"
  • 2 spsk. skyr
  • 1 tsk. mascarpone
  • Saft og skal fra ¼ økocitron
  • 1 tsk. salt

Dressing

  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. sennep
  • 1 knivspids stevia
  • 1 spsk. vand
  • 1 tsk. salt

Sådan laver du rød quinosalat

  • Kom quinoaen i en gryde sammen med den ene rødbede, som du har skåret i 4 store stykker. Kom vand på, så det kun lige dækker.

  • Kog det i 25 min., eller til vandet er fordampet. Tag rødbeden op, læg den til side, og lad både quinoa og rødbede køle af.

  • Bland dressingen sammen, og ryst den godt.

  • Skær grønsagerne ud i de ønskede størrelser (skræl evt. den rå rødbede i tynde strimler med en tyndskræller). Anret det hele i 2 skåle.

  • Blend den kogte rødbede med de øvrige ingredienser til hummus.

  • Slut af med at lave 2 spejlæg.

  • Læg et spejlæg på toppen af hver salatskål sammen med hummus.


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background