Sunde salater i alle regnbuens farver.

Rød quinoasalat med spejlæg

Prøv denne lyserøde powersalat med rød quinoa, rødbedehummus og spejlæg

7. december 2015 af I FORM-redaktionen

Rød quinoasalat

2 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 15 minutter

Tilberedningstid: 25 minutter

Tid i alt: 40 minutter

INGREDIENSER

1 dl rød quinoa

2 rødbeder

1 håndfuld grønkål – vi har brugt den lilla

1 håndfuld broccoli

½ gul peberfrugt

1 håndfuld rødbedespirer (kan undlades)

1 sharonfrugt

2 æg

1 tsk. olie til panden

Rødbedehummus

Den kogte rødbede fra “quinoagryden"

2 spsk. skyr

1 tsk. mascarpone

Saft og skal fra ¼ økocitron

1/5 tsk. salt

Dressing

1 spsk. æblecidereddike

1 tsk. sennep

1 knivspids stevia

1 spsk. vand

1/5 tsk. salt

Sådan laver du rød quinosalat

  • Kom quinoaen i en gryde sammen med den ene rødbede, som du har skåret i 4 store stykker. Kom vand på, så det kun lige dækker.
  • Kog det i 25 min., eller til vandet er fordampet. Tag rødbeden op, læg den til side, og lad både quinoa og rødbede køle af.
  • Bland dressingen sammen, og ryst den godt.
  • Skær grønsagerne ud i de ønskede størrelser (skræl evt. den rå rødbede i tynde strimler med en tyndskræller). Anret det hele i 2 skåle.
  • Blend den kogte rødbede med de øvrige ingredienser til hummus.
  • Slut af med at lave 2 spejlæg.
  • Læg et spejlæg på toppen af hver salatskål sammen med hummus.

næringsindhold pr. person

Energi: 423 kcal

Protein: 20,5 g

Fedt: 13 g

Kulhydrat: 60,5 g

Kostfibre: 9 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte køber du nyt tøj eller udstyr til træning?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: