Sunde salater i alle regnbuens farver.

Rød quinoasalat med spejlæg

Prøv denne lyserøde powersalat med rød quinoa, rødbedehummus og spejlæg

7. december 2015 af I FORM-redaktionen

Rød quinoasalat

2 personer

1 dl rød quinoa
2 rødbeder
1 håndfuld grønkål – vi har brugt den lilla
1 håndfuld broccoli
½ gul peberfrugt
1 håndfuld rødbedespirer (kan undlades)
1 sharonfrugt
2 æg
1 tsk. olie til panden

Rødbedehummus

Den kogte rødbede fra “quinoagryden"
2 spsk. skyr
1 tsk. mascarpone
Saft og skal fra ¼ økocitron
1/5 tsk. salt

Dressing

1 spsk. æblecidereddike
1 tsk. sennep
1 knivspids stevia
1 spsk. vand
1/5 tsk. salt


Sådan laver du rød quinosalat

  • Kom quinoaen i en gryde sammen med den ene rødbede, som du har skåret i 4 store stykker. Kom vand på, så det kun lige dækker.
  • Kog det i 25 min., eller til vandet er fordampet. Tag rødbeden op, læg den til side, og lad både quinoa og rødbede køle af.
  • Bland dressingen sammen, og ryst den godt.
  • Skær grønsagerne ud i de ønskede størrelser (skræl evt. den rå rødbede i tynde strimler med en tyndskræller). Anret det hele i 2 skåle.
  • Blend den kogte rødbede med de øvrige ingredienser til hummus.
  • Slut af med at lave 2 spejlæg.
  • Læg et spejlæg på toppen af hver salatskål sammen med hummus.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvilket sundt råd har du sværest ved at følge?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: