Ægte græsk salat med feta

15 minutter
197 kcal

Den smager ligesom at sidde på en blåmalet stol på en lille taverna med hvidkalkede vægge. Den her opskrift giver akut rejsetrang!

graesk salat

GRÆSK SALAT – En eksplosion af festlige farver og sunde råvarer

© wichmann+bendtsen

Ægte græsk salat med feta

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 25 g salat
  • ½ stor agurk
  • 150 g tomat
  • ½ peberfrugt
  • ¼ rødløg
  • 50 g oliven
  • 50 g fetaost
  • ¼ portion vinagrette

Vinaigrette:

  • 1 spsk. balsamico
  • ¼ dl ekstra jomfruolivenolie
  • ½ spsk. citronsaft
  • ½ tsk. akaciehonning
  • ¼ tsk. grov sennep
  • ½ fed hvidløg
  • ¼ tsk. tørret oregano
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du:

  • Snit alle grøntsagerne, og vend sammen med halverede oliven.
  • Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen, og hæld halvdelen over salaten.
  • Tilsæt groft smuldret feta.

TIP: Til en græsk salat er en vinaigrette med lidt tørret oregano med til at give den helt rigtige syd-­landske smag. Opskriften er til to gange salat.

TIP: Hvis du supplerer salaten med kikærter, kan den sagtens udgøre et hovedmåltid i sig selv.