Hjemmelavet, kold tomatsuppe

15 minutter
301 kcal

Klar.. parat.. start blenderen og fremtryl denne lækre, hjemmelavede tomatsuppe, der både kan nydes kold og varm. Velbekomme!

Skål med tomatsuppe

LAV TOMATSUPPE MED BLENDEREN! Du vælger selv, om du vil blende helt glat eller bevare lidt bid.

© wichmann+bendtsen

Hjemmelavet, kold tomatsuppe

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer / 600 ml

  • 500 g modne tomater
  • 1 skalotteløg
  • 4 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 håndfuld basilikum
  • 2 dl vand
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • ½ tsk. sukker
  • 1 tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Lav et kryds i toppen af tomaterne, og overhæld dem med kogende vand. Lad dem ligge heri nogle minutter. Kassér vandet, og pil skindet af tomaterne.
  • Kom alle ingredienserne i blenderen.

TIP! Hvis du foretrækker varm suppe, kan du lune den i en lille gryde med et skvæt madlavningsfløde.