Fyldte peberfrugter med hakket oksekød og blomkåls-couscous

30 minutter
549 kcal

Vokset op i 80'erne? Så kan du helt sikkert huske den her ret. Og den smager lige så godt i dag! Simpel, nem og sund mad.

Fyldte peberfrugter med oksekød og blomkåls-couscous

FYLDTE PEBERFRUGTER – Du kan bruge peberfrugt i alle farver. De grønne har det laveste kulhydratindhold – de røde den sødeste smag.

© wichmann+bendtsen

Fyldte peberfrugter med hakket oksekød og blomkåls-couscous

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 200 g svampe
  • 1 tsk. olie til stegning
  • 220 g hakket oksekød
  • 1½ tsk. spidskommen
  • 1 tsk. timian
  • 2 tsk. paprika
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1 dl vand
  • ½ bouillonterning
  • 2 peberfrugter
  • 40 g revet mozzarella

Blomkåls-couscous:

  • 300 g blomkål
  • ½ rødløg
  • ½ agurk
  • 1 spsk. saltede mandler
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ øko. citron, saft og skal
  • ½ tsk. spidskommen
  • 2 spsk. bredbladet persille
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Skær løg og hvidløg i små tern, og hak champignon fint.
  • Sautér løg og hvidløg på en pande med olie.
  • Tilsæt hakket oksekød, champignoner, krydderier, salt og peber. Når kødet er brunet, tilsætter du vand og smuldrer bouillonterning i. Lad simre i et par min.
  • Halvér peberfrugterne, og fordel kødfyldet i dem. Kom dem i en ovnfast fad.
  • Drys med revet ost, og bag i 20 min. ved 180 gr. varmluft.
  • Riv blomkålen groft, og hak løget fint.
  • Halver agurk på langs, skrab det våde midterste stykke ud, og skær i små tern.
  • Hak bredbladet persille, og bland det hele sammen i en skål. Vend olie, citronsaft og -skal, spidskommen, mandler, salt og peber i.
  • Servér salaten til peberfrugterne.

TIP Som alternativ til oksekød kan du bruge en rest kødsovs, kyllingefars, kyllingefilet og flødeost eller kogte linser.

TIP Revet gulerod og fintsnittet spidskål vil også være godt tilbehør.

TIP Peberfrugterne kan også fyldes med løg, aubergine eller squash, ligesom de smager lækkert med en tomatsovs til.