Avocado-burger med røget laks

15 minutter
319 kcal

Hvem siger, at en burger skal være snasket og fedtet for at smage godt? Denne sunde mini-burger med avocado-bolle og røget laks er en sand fornøjelse for store og små, ham og hende.

Tallerken med avocado-burger

Røget laks med spinat, rødkål og kaperssalsa i avocadobolle

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

  • 2 avocadoer

Salsa:

  • ½ spsk. frisk dild
  • ½ spsk. frisk purløg
  • 1½ spsk. kapers
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Dressing:

  • 1 spsk. mayonnaisse
  • 1 spsk. skyr
  • ¼ citron, saft og skal

Fyld:

  • 2 skiv. røget laks
  • 50 g rødkål, skåret ultratyndt
  • ½ håndfuld frisk babyspinat

Topping:

  • ½ tsk. chiafrø

Sådan laver du en avocado-burger med laks

  • Pil skrællen af avocadoerne, og del dem på tværs - ikke på langs som normalt.
  • Brug en ske til at få stenen ud af underdelen.
  • Hak dild, purløg og kapers til en salsa.
  • Smag til med salt og peber.
  • Rør mayo, skyr samt citronsaft og revet citronskal sammen.
  • Smør de to avocadodele med dressing, og byg en burger med salsa, laks, rødkål og babyspinat.
  • Drys med chiafrø.

Er du mere til den hotte udgave? Så prøv en avocado-burger med spicy bøf.


Avocado-burger fra siden
© wichmann+bendtsen