Blomkålssuppe med kylling, æg og rugbrødscrunch

30 minutter
538 kcal

Har du af og til så travlt, at du kun har tid til ét ordentligt måltid, så serverer vi her en blomkålssuppe med kylling, æg og rugbrødscrunch, der ud over de fire vigtige byggesten – proteiner, kulhydrater, fedt og kostfibre – også tanker dig godt op med mættende fuldkorn, vitaminer og mineraler.

Dyb tallerken med blomkålssuppe, kylling og æg

ALT-I-EN-RET - Blomkålssuppe med kylling, æg og rugbrødscrunch

© wichmann+bendtsen

Blomkålssuppe med kylling, æg og rugbrødscrunch

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 200 g pastinak
  • 300 g blomkål
  • 8 dl hønsebouillon
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 200 g kyllingebryst
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 2 æg
  • 2 skiv. rugbrød
  • ½ squash
  • ½ bundt dild
  • 1 dl rødbedespirer
  • 2 spsk. chiliolie, se opskrift

Chiliolie

  • 3 chilier
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. chiliflager
  • ½ dl vand
  • 45 g tomatpuré
  • 1 nip salt
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 tsk. honning
  • 1 dl ekstra jomfruolivenolie

Sådan gør du

  • Skær pastinak og blomkål i grove tern. Kom dem og bouillon i en gryde, og kog dem, indtil de er møre.
  • Blend bouillon og grøntsager med en stavblender til en passende konsistens. Tilsæt lidt vand, hvis suppen er for tyk. Smag til med salt og peber, og hold suppen varm på lavt blus.
  • Steg kyllingebryst i olivenolie, til det er gyldent og gennemstegt, ca. 5 min på hver side. Stil det til side.
  • Kog to æg i 5 min., så de er smilende, og pil dem.
  • Hak rugbrød fint, og rist det med 1 knsp. salt på en tør pande, til det er sprødt.
  • Skær squask i tynde strimler på langs, brug evt. et mandolinjern. Klip dild i mindre stykker.
  • Hæl suppen op i to skåle, skær kyllingebrystet i skiver, halvér de to æg, og anret dem sammen med squash, rugbrødscrunch, dild og rødbedespirer. Dryp med chiliolie.

Chiliolie

  • Hak cili og hvidløg fint.
  • Bland alle ingredienserne, og ryst olien godt sammen.
  • Opbevar chilien på køl.