Sunde vegetarfrikadeller med perlebyg og persillepesto

30 minutter
523 kcal

Edamamebønner er hovedingrediensen i disse himmelske vegetarfrikadeller, som bliver endnu bedre med en klat frisk persillepesto.

Tallerken med vegetarfrikadeller, salat og perlebyg samt persillepesto

VEGETARFRIKADELLER – er klar på bare en halv time.

© wichmann+bendtsen

Sunde vegetarfrikadeller med perlebyg og persillepesto

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 150 g edamamebønner, uden bælg
  • 1 æg
  • ¼ bundt bredbladet persille
  • ½ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • ½ løg
  • ½ dl fuldkornsspeltmel
  • 1 fed hvidløg
  • ½ grøn chili – kan udelades
  • 25 g fetaost

Persillepesto:

  • ¼ bundt bredbladet persille
  • ¾ spsk. pinjekerner
  • ¾ fed hvidløg
  • ½ spsk. fintrevet parmesanost
  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Servering:

  • 50 g perlebyg
  • 75 g salatmix
  • ¼ avocado
  • 25 g fetaost, smuldret
  • ½ håndfuld friske krydderurter, fx bred­bladet persille
  • ½ citron, saften

Sådan gør du:

  • Blend alle ingredienser til dellerne, til du har en jævn og sammenhængende fars. Form 16 små frikadeller, og steg ved medium varme på teflonpande, til de er gyldne på begge sider.
  • Blend alle ingredienser til pestoen, til du har en jævn konsistens.
  • Kog perlebyg i henhold til emballagen, og servér med de lune dunser, salatmix, snittet avocado, smuldret feta, pesto, grofthakkede krydderurter og lidt frisk citronsaft.

Tips

  • Om sommeren vil de her deller smage skønt med nyopgravede kartofler.
  • Har du ikke en blender, eller vil du gerne have en mere grov konsistens, kan du lave pestoen med en morter.
  • Dyp en ske i vand mellem hver frikadelle. Så falder farsen ikke så let fra hinanden.
  • Skal du bruge dellerne som fyld i pitabrød, så lav dem lidt mindre, når du steger dem.