© wichmann+bendtsen

Suppe med tomat, sortkål og bønner

Lav varm vintersuppe med tomat, sortkål og hvide bønner. Det tager kun 20 minutter - og så er den helt perfekt til en kold aften.

12. januar 2016 af Anne Larsen og Martin Kreutzer

Suppe med tomat, sortkål og bønner

2 personer

2 dl udblødte og kogte hvide bønner, svarer til 1 dl rå

200 g sortkål, grønkål eller savojkål

1-2 fed hvidløg

2 spsk. ekstra jomfruolivenolie

½ tsk. stødte tørrede chiliflager

1 ds. tomater: hakkede eller cherrytomater, eller 4 dl mosede tomater

6 dl bouillon, kyllinge- eller grønsagsbouillon

Havsalt og kværnet sort peber

Parmesan

 

Sådan laver du suppe med tomat

  • Gør kålen i stand. Er det sortkål eller grønkål, skærer du midterstrengen og lidt af bunden fra, og kasserer dette.
  • Skær bladene i mindre stykker.
  • Skyl grundigt, og slyng tørre.
  • Skær hvidløg i fine tern, og steg disse bløde og blanke i en spiskefuld olie.
  • Kom kålen ved, og vend godt.
  • Kom chili og tomat ved.
  • Spæd med bouillon, og lad suppen simre 5 min.
  • Kom bønnerne ved, og varm godt igennem.
  • Kom den sidste spiseskefuld olie ved.
  • Tag en stavblender, og blend kort tid 4-5 steder i suppen.
  • Suppen skal ikke som sådan være blendet, men skal fremstå rustik.
  • Smag til med salt og peber.
  • Anret den varme suppe.
  • Stil parmesanost og et rivejern på bordet.

 LÆS OGSÅ: Er tomatsuppe sundt?

Næringsindhold pr. portion:

  • Energi: 425 kcal
  • Protein: 23,4 g
  • Fedt: 20,5 g
  • Kulhydrat: 45,3 g
  • Kostfibre: 15,4 g

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: