Suppe med tomat, sortkål og bønner

20 minutter
425 kcal

Lav varm vintersuppe med tomat, sortkål og hvide bønner. Det tager kun 20 minutter - og så er den helt perfekt til en kold aften.

Suppe med tomat, sortkål og bønner

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 dl udblødte og kogte hvide bønner, svarer til 1 dl rå
  • 200 g sortkål, grønkål eller savojkål
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ tsk. stødte tørrede chiliflager
  • 1 ds. tomater: hakkede eller cherrytomater, eller 4 dl mosede tomater
  • 6 dl bouillon, kyllinge- eller grønsagsbouillon
  • Havsalt og kværnet sort peber
  • Parmesan

Sådan laver du suppe med tomat og bønner

  • Gør kålen i stand. Er det sortkål eller grønkål, skærer du midterstrengen og lidt af bunden fra, og kasserer dette.
  • Skær bladene i mindre stykker.
  • Skyl grundigt, og slyng tørre.
  • Skær hvidløg i fine tern, og steg disse bløde og blanke i en spiskefuld olie.
  • Kom kålen ved, og vend godt.
  • Kom chili og tomat ved.
  • Spæd med bouillon, og lad suppen simre 5 min.
  • Kom bønnerne ved, og varm godt igennem.
  • Kom den sidste spiseskefuld olie ved.
  • Tag en stavblender, og blend kort tid 4-5 steder i suppen.
  • Suppen skal ikke som sådan være blendet, men skal fremstå rustik.
  • Smag til med salt og peber.
  • Anret den varme suppe.
  • Stil parmesanost og et rivejern på bordet.

LÆS OGSÅ: Er tomatsuppe sundt?


Newsletter background