© wichmann+bendtsen

Suppe med tomat, sortkål og bønner

Lav varm vintersuppe med tomat, sortkål og hvide bønner. Det tager kun 20 minutter - og så er den helt perfekt til en kold aften.

Suppe med tomat, sortkål og bønner

2 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 10 minutter

Tid i alt: 20 minutter

INGREDIENSER

2 dl udblødte og kogte hvide bønner, svarer til 1 dl rå

200 g sortkål, grønkål eller savojkål

1-2 fed hvidløg

2 spsk. ekstra jomfruolivenolie

½ tsk. stødte tørrede chiliflager

1 dåse tomater: hakkede eller cherrytomater, eller 4 dl mosede tomater

6 dl bouillon, kyllinge- eller grønsagsbouillon

Havsalt og kværnet sort peber

Parmesan

Sådan laver du suppe med tomat og bønner

  • Gør kålen i stand. Er det sortkål eller grønkål, skærer du midterstrengen og lidt af bunden fra, og kasserer dette.
  • Skær bladene i mindre stykker.
  • Skyl grundigt, og slyng tørre.
  • Skær hvidløg i fine tern, og steg disse bløde og blanke i en spiskefuld olie.
  • Kom kålen ved, og vend godt.
  • Kom chili og tomat ved.
  • Spæd med bouillon, og lad suppen simre 5 min.
  • Kom bønnerne ved, og varm godt igennem.
  • Kom den sidste spiseskefuld olie ved.
  • Tag en stavblender, og blend kort tid 4-5 steder i suppen.
  • Suppen skal ikke som sådan være blendet, men skal fremstå rustik.
  • Smag til med salt og peber.
  • Anret den varme suppe.
  • Stil parmesanost og et rivejern på bordet.

LÆS OGSÅ: Er tomatsuppe sundt?

næringsindhold pr. person

Energi: 425 kcal

Protein: 23,4 g

Fedt: 20,5 g

Kulhydrat: 45,3 g

Kostfibre: 15,4 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte laver du mad fra bunden?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: