Blomkålssalat med varmrøget laks

30 minutter
584 kcal

Du går ikke sulten fra bordet med denne lækre, fyldige salat med varmrøget laks, blomkål, quinoa og bønner.

Blomkålssalat med varmrøget laks

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Blomkålssalat med varmrøget laks, 2 personer:

  • 75 g rød quinoa
  • 150 g grønne bønner
  • 300 g blomkål
  • ½ rødløg
  • 1 tsk. havsalt
  • 1 nip sort peber, friskkværnet
  • 150 g varmrøket laks
  • Karse
  • 1 spsk. saltede græskarkerner
  • 1 citron

Dressing:

  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 2 spsk. hvid balsamicoeddike

Sådan gør du:

  • Kog quinoaen efter anvisning på emballagen, og skyl den i koldt vand. Lad det dryppe godt af i en sigte.
  • Giv de grønne bønner et opkog i 1-2 min. Skyl dem godt i koldt vand.
  • Skær blomkål og rødløg i tynde skiver.
  • Pisk honning og sennep sammen i en lille skål. Tilsæt olie lidt ad gangen og til slut hvid balsamico.
  • Vend blomkål, quinoa, bønner og rødløg sammen med dressingen i en stor skål. Drys med salt og peber.
  • Anret salaten på et fad eller en stor tallerken. Pluk laks i mindre stykker, og fordel den på salaten sammen med lidt karse. Drys med saltede græskarkerner, og servér med citronbåde.

TIP Hvis du skærer blomkål på et mandolinjern, så prøv at komme det i iskoldt vand 10-15 min. bagefter. Så bliver det ekstra knasende sprødt.