Ovnbagt kylling med grøntsager og pesto

30 minutter
479 kcal

Få masser af grøntsager med denne lækre kyllingeret, der vil være et sikkert hit for hele familien. Aldrig har aftensmaden været nemmere!

Ovnbagt kylling med grøntsager og pesto

NEM HVERDAGSMAD – til hele familien!

© wichmann+bendtsen

Ovnbagt kylling med grøntsager og pesto

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 2 kyllingebrystfileter
  • 1 gul peber
  • 200 g grønne asparges
  • ½ blomkål
  • 200 g cherrytomater
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 4 spsk. pesto, hjemmelavet eller færdigkøb

Basilikumpesto:

  • 40 g pinjekerner
  • 3 håndfuld basilikum
  • ½ dl ekstra jomfruolivenolie
  • ½ citron, saften
  • 40 g parmesan
  • 1 fed hvidløg
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Tænd for ovnen på 220 gr.
  • Skær kyllingen i små tern, og peberfrugt, asparges og blomkål i grove stykker. Halvér tomaterne.
  • Hvis du laver pestoen selv: Kom alle ingredienserne til pestoen i en foodprocessor eller blender, og blend, indtil du har en lækker og cremet pesto. Smag evt. til med ekstra salt, peber og hvidløg.
  • Fordel kylling og grønt i et ovnfast fad, og tilføj ca. 4 spsk. pesto samt salt og peber. Sæt fadet i ovnen i ca. 25 min., eller til kyllingen er færdig. Vend rundt 1-2 gange undervejs.
  • Gem resten af basilikumpestoen på køl. Den kan holde sig 1-2 uger i køleskabet.

LÆS OGSÅ: Ramsløg er også oplagt i en pesto