Spaghetti med kødsovs og squashstrimler

30 minutter
574 kcal

Kødsovs med farverige og supersunde grøntsager serveret med en blanding af spaghetti og squashstrimler. Hav den klar på 30 min. Helt perfekt til alle ugens hverdage.

squash-spaghetti og kødsovs

KØDSOVS – lige som vi allerbedst kan lide den – fyldt med smag og fibre.

© Betina Hastoft

Spaghetti med kødsovs og squashstrimler

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 225 g hakket oksekød, max. 12 % fedt
  • 112 g gulerod
  • stilke bladselleri
  • ½ ds. hakkede tomater
  • ½ tsk. oregano
  • ½ tsk. timian
  • ¼ liter grøntsagsbouillon
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 150 g fuldkornsspaghetti
  • ½ stor squash
  • 15 g revet parmesan
  • Evt. friske krydderurter

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint, og steg et kort øjeblik i olie. Kom kødet ved, og svits det hele godt.
  • Tilsæt revet gulerod, fintsnittet bladselleri, hakkede tomater og krydderier. Varm godt igennem.
  • Hæld bouillon ved, og lad sovsen simre 10 min. Smag til med salt og peber.
  • Kog imens spaghettien al dente i letsaltet vand. Riv squashen i lange tynde strimler, og kom dem ved spaghettien det sidste minut af kogetiden.
  • Anret squashspaghetti med kødsovs i dybe tallerkner. Drys med revet parmesan og evt. friske krydderurter.

TIP Steg evt. alle grøntsager først, og blend dem helt glatte sammen med tomat. Så vil selv små smagsdommere ikke kunne opsnuse løgstykkerne.

TIP Der sidder meget smag i selve stegningen. Kødet skal knitre, før du går videre.

TIP Har du god tid, så lad simre ved svag varme i flere timer. Tilsæt evt. lidt ekstra væske, hvis sovsen koger tør.