Low carb-sandwich med grøntsagsbrød og kylling

30 minutter
440 kcal

Meget nemt og sundt alternativ til brød – kom fyld i, klap sammen, og du har en kalorielet, glutenfri og mættende frokost, der smager supergodt.

Low carb-sandwich med grøntsagsbrød og kylling

LOW CARB-SANDWICH – Lækker måde at få grøntsager på, ikke?

© wichmann+bendtsen

Low carb-sandwich med grøntsagsbrød og kylling

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

Grøntsagsfladbrød:

  • 200 g frossen, optøet spinat
  • 100 g ærter
  • 2 æg
  • 50 g revet mozzarella
  • 1 tsk. havsalt

Fyld:

  • 2 kyllingebryster
  • 1 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 2 spsk. flødeost
  • Syltede rødløg
  • 4 store hjertesalatblade
  • ¼ æble i tynde skiver
  • 400 g gnavegrønt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 gr. varmluft.
  • Blend alle ingredienserne til fladbrødet. Fordel det på 2/3 af en bageplade beklædt med bagepapir. Bag i 25 min.
  • Steg kyllingebrysterne i olie på en varm pande. Krydr med salt og peber. Skær i skiver.
  • Del grøntsagsfladbrødet i 4 lige store stykker.
  • Smør med flødeost, og fordel salatblade, rødløg, kyllingeskiver og æble i tynde skiver på de nederste bunde. Drys med salt og peber, og kom toppen på.
  • Servér med gnavegrønt, fx gulerødder.

TIP Brødet kan holde sig flere dage i køleskabet.

TIP I stedet for hjertesalat, kan du bruge babyspinat, rucola, eller hvad der lige er i sæson.

TIP Du kan også bruge søde kartofler eller rødbeder i dejen. Så får brødene en helt anden farve.